Cheesecake cu ciocolată

1.1K

Acest cheesecake făcut în mare parte la rece (adică nu are nevoie de coacere pentru a deveni consistent/cremos) e pe placul meu pentru că are în compoziție destul de multă ciocolată. S-ar putea să vă placă și vouă.

cheesecake

Pentru 6 porții ai nevoie de 300 g biscuiți uscați, 150 g unt, 350 g brânză de vaci, 150 g mascarpone, 200 g ciocolată neagră 55% cacao, 200 ml smântână dulce grasă, pentru frișcă, 100 g zahăr.

cheesecake

Zdrobește bine buscuiții și amestecă-i cu untul topit. Pune compoziția într-o formă rotundă  pentru blat de tort (21-23 cm diametru) și formează un disc. Coace discul pentru 10 minute la 180 de grade Celsius.

cheesecake

Pentru cremă: amestecă bine brânza de vaci cu mascarpone și zahăr. Topește ciocolata împreună cu smântâna dulce, pe baie de aburi sau într-o cratiță cu fund gros. Amestecă-le pe toate după ce s-a răcit puțin ciocolata.

cheesecake

Folosind aceeași formă ca la coacere, unsă cu unt sau cu o fâșie de folie din plastic în interior, așază crema peste blat. Lasă la rece 4-5 ore înainte de servire. Scoate din formă doar înainte de a servi. Decorează farfuria cu sos din fructe de pădure.

cheesecake

Sosul de fructe de pădure (pentru 6 porții): 200 g fructe de pădure congelate, 80 g zahăr, 2 crenguțe mentă, 100 ml apă. Se pun pe foc împreună și se lasă să se reducă la o treime.

*Din Septembrie veți putea cere acest cheesecake cu ciocolată la Vila Tușa, în Făget.

Join the Conversation

  1. Este excelenta, sanatoasa si foarte usor de facut!!! asa fac si eu de ceva timp cheesecake-ul si toata lumea e incantata! cu singura diferenta ca eu nu coc blatul de biscuiti, iar deasupra pun ciocolata topita in loc de frisca! daca vreti sa fiti absolut siguri ca nu se va lasa atunci cand o puneti pe farfurie, puteti adauga un plic de gelatina inainte de a da totul la rece

  2. „Delicioasa” lectura retetei .. prajitura cred ca si mai si…
    Conteaza brandul branzei de vaci?
    multumesc

    1. Adi Hădean Author says:

      Brandul nu, brânza trebuie să fie bună:).

  3. hhhmmm, ce pofta iti poate face o simpla prajitura, la cum arata sigur te imbie cu gustul ei dulce si savuros intr-o armonie apetisanta de ingrediente proaspete si sanatoase ;)

  4. Incercat. Bun!

  5. Tu ce branza de vaci ai folosit?

  6. Unde gasesc smantana dulce?

    1. Smantana dulce sau frisca proaspata gasesti la Bonas, Lechinta, Comlact etc. Toate au magazine in piata Mihai Viteazul si chiar si in pietele de cartier – de ex in piata agroalimentara din Zorilor este un magazin mic Bonas de unde cupar tot tipul frisca/smantana dulce

  7. pentru a gasit branza de vaci sau ceva similar de inlocuit in Germania ce recomandati? multumesc :)

    1. Adi Hădean Author says:

      Quark

    2. Schichtkäse, o gasesti de obicei pe rafturile din apropierea Quarkului

  8. gata in seara asta o fac :) dar as vrea sa incerc cu mascarpone si ricotta laolalta; daca adaug si 2 oua, separat albusul de galbenus, amestecate in compozitiile aefrente e rau oare? oricum abea astept sa gust.
    am facut si celelalt cheesecake de la tine cu quark si mascarpone unde am urmat reteta intocmai si a fost o minunatie :) acum am o mica initiativa de experimentare

  9. sosul de fructe de padure se intareste pana a doua zi?

    1. Adi Hădean Author says:

      dacă pui prea mult zahăr sau dacă-l fierb prea mult, da. dacă se întărește, mai adaugi apă și-l ții puțin pe foc mic.

  10. hmm….arata minunat!!Adi, crezi ca ar fi reusita si fara ciocolata?:)

  11. Am si eu o intrebare, va rog…
    Daca il fac in tava de 28 cm diametru, credeti ca ar trebui sa dublez cantitatile la crema sau cum?
    Multumesc tare mult pt lamurire!

  12. Neghirla Petronela says:

    Tocmai am facut acest cheesecake cu ciocolata minunat,am respecat fiecare pas din reteta si a iesit foarte gustos…sunt mandra de mine:) si multumim pentru idei! La cat mai multe retete si spor la gatit!

  13. salut, ce branza de vaci ati folosit? vreau sa fac (pentru prima data) cheesecakeul acesta, voi avea vreo 17 invitati si nu as vrea sa dau gres cu reteta:) va rog sa imi spuneti si mie care e branza de vaci cea mai potrivita si la fisca la fel…va multumesccc!

  14. :D is this even legal ?!?!?!
    (diet is our second religion)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close