Voi începe prin a mă lăuda că am avut norocul să primesc mure de țară. Și nu o mână, ci două kilograme. Le-am făcut repede planul: 700 de grame pentru desertul de astăzi, câteva în congelator la păstrat și restul pentru desertul de mâine, pentru că ziua fără desert, mai ales atunci când ai copii, este tristă.
Am avut nevoie de:
- 700 g de mure
- 2 linguri de amidon
- Sucul de la 2 limete
- 60 g de zahăr brun muscovado
- 2-3 linguri de zahăr brun pt. mure
- 50 g de unt cu 80% grăsime
- 10 g unt pentru uns tăvile
- 100 g de făină
- 100 g de nuci tocate grosier
- frunze de mentă (cate vreți)
Mod de preparare
Din aceste cantităti am făcut două tăvi de crumble. Numai bune pentru toată familia astăzi, și un pic de mic dejun pentru mâine. Am amestecat murele cu amidonul, sucul de lime, menta și 2-3 linguri de zahăr. Le-am dat deoparte cam 20 de minute.
Apoi am amestecat făina cu untul, până am obținut o textură nisipoasă. Am făcut operațiunea asta cu mâna, untul fiind rece. Le puteți arunca într-un robot, dacă vreți. Apoi am adăugat zahărul și nucile.
Am uns vasele cu unt și am așezat strat un gros de mure, cu tot cu sucul lăsat. Peste acestea am așezat aluatul nisipos, acoperind de tot fructele. Am copt cele două tăvi de crumble în cuptorul preîncălzit la 190 de grade.
Prăjitura este gata când se rumenește aluatul. Cam 40 de minute a durat la mine. Vă veți da seama și după mirosul irezistibil din casă. Când e gata, vă mai trebuie o lingură. Una mare chiar, să cuprindeți și mure suculente și nuci crocante cu aluat.
Cu drag, Andreea
Credeti ca iese buna si cu mure congelate?