Acum știu ce o să gătesc în week-end. M-a lovit ideea brusc, în timp ce căutam printre pozele mele cu mâncare. O să fac un pui copt. Iau unul mare și grăsuliu și, cât se face zacusca (mâine e zi de zacuscă), se coace și puiul. Îl fac pe grătar, ca la cuptor (am un grătar cu gaz și capac, funcționează ca un cuptor). Îl spăl bine și-l curăț, îl frec cu sare în interior și exterior, îl burdușesc cu sferturi de lămâie, busuioc, rozmarin și câteva batoane de scorțișoară apoi îl pun într-o tavă, înconjurat de căciulii de usturoi întregi (usturoiul se coace încet, se înmoaie și devine dulce). Pun în tavă un pachet de unt și un pahar de vin alb și cu sosul care rezultă de aici stropesc puiul din sfert în sfert de ceas. O să pun lângă el o salată. Și un sos de usturoi cu iaurt. Ce ziceți?
Foarte tare!
… si ciinii tai ce parere au?
… ca eu salivez deja!
Ce sa zic ? Nimic pentru ca nu e frumos sa vorbesti cu gura plina ! Multumesc pentru masa !
you have a point cu ideea asta. Trebuie revizitata :D
As cam vrea…
asta e in program si la noi :))))))))
Ca-n povestile lui Petre Ispirescu! :))
MMMMM….DE-LI-CIOS!!! Pofta!
mancare regeasca!