Grătare sub Piatra Secuiului

304

În primul rând, doresc să le mulțumesc pe această cale prietenilor de la Webfactor pentru operația de mărire de bandă datorită căreia puteți citi și azi acest blog. Apoi lui Sebi Burcaș pentru că a mijlocit întâlnirea despre care vă voi vorbi pe scurt azi, mai pe lung/larg în zilele ce vor veni.

conacul secuiesc

Plecat-am Vineri după prânz din Cluj și, în 45 de minute, am ajuns la Colțești unde am tras la Conacul Secuiesc, un loc care arată așa cum îmi place mie să cred că arătau hanurile din poveștile romantice, curat, primitor, cu mâncare cinstită (vă recomand să treceți pe acolo fie și doar pentru mâncare și pentru priveliște), făcută pe cât se poate cu ingrediente locale (micul dejun cu papară, cafea, ceai de mentă cu chimen, pită de casă și dulceață de caise făcută în bucătăria proprie m-a bucurat peste măsură).

kasumi knive

 

Mai pe seară ne-am retras într-un loc în care am putut desfășura lucrarea pentru care ne aflam acolo, respectiv cunoașterea cărnii pe care o vinde Cris Vest Carne. Și am cunoscut-o, drept vă spun.

carne

 

steak

 

steak

Vițel, mânzat, miel, cerb, doar bucăți porționate, curățate și fasonate. Stropite cu ulei de măsline extravirgin (cel mai bun pe care l-am gustat până acum), condimentate cu sare de mare și tapetate cu rozmarin. Puse apoi deasupra jarului, fripte omenește și înghițite cu vin cumpărat de la localnici dar și cu vin negru italienesc.

ulei de masline

asezonare

steak

cotlet de cerb

Aș vrea să vă mai spun dar mi se umple gura de pofte și-s în prima zi fără carne din săptămâna asta, nu-i dret să mă chinui, nu-i drept să vă chinui pe voi.

apus

 

Vă las cu niște poze și revin cu detalii pe măsură ce va fi nevoie. Să fiți sănătoși.

foc

jar

 

tbone steak

 

tbone steak

 

lamb chops

 

sare

 

deer chops

 

steak

Join the Conversation

  1. Confirm cu tarie si entuziasm. Chiar duminica am aruncat pe plita-ncinsa un steak de la ei, cate 1 minut pe fiecare parte, pe care l-am lasat apoi sa se hodineasca sub capac vreo alte 5 si, pe cinstea mea, de ieri abia astept duminica viitoare ca sa repet experienta – mai des ar fi greu, pentru ca, desi friptura se topeste-n gura, cam ustura la buzunar.

    1. Adi Hădean Author says:

      tot ce se topește-n gură ustură pe undeva:)). da’ carnea asta e chiar visul:).

    2. Se pot gasi produsele lor si in vreun supermarket sau colaboreaza doar cu restaurantele? Intreb deoarece pana acum nu am vazut produsele lor in SV si tare mi-ar place sa incerc si eu.

    3. chiar, de unde putem cumpara ‘pe persoana fizica’ ???

  2. cristi simon says:

    Salut Adi, imi poti spune unde gasesc produsele Cris Vest Carne prin Cluj?

  3. maldon sea salt flakes! sunt impresionata (stiu, in loc sa apreciez carnea ma uit si eu la nimicele din astea) si doresc musai sa aflu de unde din romania se poate cumpara asta bunatate. am in plan niste prajituri si o inghetata care necesita sarea asta smekera. multumesc anticipat!

  4. La conac anul trecut nu se servea masa pe terasa. Tot asa e?

    1. Adi Hădean Author says:

      Tot.

  5. Adi Hădean Author says:

    Dragilor, pentru răspunsuri la întrebări despre produsele Cris Vest, scrieți-le, au un formular de contact pe site (am pus link în text). Precis vor răspunde mai corect decât mine:).

  6. De cumparat, eu am cumparat de la un Mega Image.

    1. Adi Hădean Author says:

      da, în bucurești vând în mega image, kaufland și metro.

  7. Salutare,
    am mers dupa denumirea vazuta pe caserole si am descoperit pagina lor de FaceBook. Au un album cu poze unde sunt si mentionate locatiile din Bucuresti. Tocmai au anuntat ca au deschis si o macelarie proprie in Mega Image -Piata Gemeni
    https://www.facebook.com/pages/Gurmand-Apetit/146127228888887?fref=ts

  8. am vazut la mega image t bone cara arata f f bine ! ne puteti ajuta cu niste indicatii? ms

    1. Adi Hădean Author says:

      Ce fel de indicații?

  9. despre cum ar fi cel mai bine sa le gatim la gratar.ms

  10. am cumparat 2 t bone care arata super, de la mega. pe eticheta scrie un mod de gatire, in tigaie, dar as vrea sa ma ajutati cu gatirea la gratar (grill aragaz). daca se pune sare de la inceput, cate minute trebuie tinut, etc. multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close