Tartă cu mere coapte

309

Un desert bun pentru orice sezon, dragii mei, e tarta aceasta cu mere coapte. E potrivit mai cu seamă pentru toamna târzie și pentru iarnă, când merele-s mai bune decât alte fructe. Poate fi făcută la fel de bine cu pere ori cu gutui. Iată:

Aluatul: Pentru aluat aveți nevoie de 1 gălbenuș (încercați și varianta fără gălbenuș, adăugați 60 g smântână în schimb, pentru un aluat mai fărâmicios), 80 g zahăr, 100 g unt  ( 60% grăsime), 160 de grame de făină cernută.

tarte

Amestecați gălbenușul cu zahărul și untul făcut cubulețe apoi încorporați făina. Obțineți un aluat moale, ușor de întins direct în tava. Înțepați aluatul cu o furculiță, să nu se umfle la copt. Acoperiți-l cu hârtie de copt, să nu se rumenească prea repede (fixați foaia cu o mână de boabe de fasole). Coaceți-l 15 de minute la 180 de grade Celsius.

tarta

Pentru 1 tartă coaptă în formă cu diametrul de 8-10 cm, folosiți 60 g aluat, pentru o tartă coaptă în formă cu diametrul de 21 cm, folosiți 150 g aluat. De aici înțelegeți că din cantitățile de ingrediente de mai sus, obțineți aluat pentru mai multe tarte.

Umplutura: Scoateți sâmburii și cotoarele din mere, puneți în loc miere și miez de nucă măcinat, scorțișoară și câte o frunză de mentă pentru fiecare măr. După ce s-au copt merele, îndepărtați cojile și transformați pulpa în piure, cu tot cu nucă, mentă și miere.

 tarta

Pentru o tartă mică folosiți 60 g piure de măr. Umpleți tartele și lăsați-le să se răcească. Presărați zahăr peste măr și caramelizați-l cu torța. No o să puteți carameliza în cuptor, veți arde aluatul înainte ca zahărul de pe umplutură să se caramelizeze. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. DIN NOU VA FI INUNDATIE LA MINE IN GURA !!!!!!!!!!!

  2. marianna says:

    Imi plac enorm retetele cu date exacte, pare totul usor si simplu de facut.

  3. KABOS ERZSEBET says:

    totusi nu am inteles cum ati facut accaste tarta. va rog fiti mai implicit. multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close