Tartar de somon cu mousse de migdale și quinoa

641

Povestea care urmează este adusă de undeva din Franța și cred că o să vă placă.

Afară era foarte cald și, pe lângă vinul bun, căutam ceva răcoritor – îmi imaginam un desert cu multe fructe și cu cremă, poate un Parfait sau măcar o tartă cu fructe.

Zis și făcut, am găsit un mic local într-o zonă liniștită, departe de Paris, unde am comandat un Parfait. Ospătarul mi-a spus că nu are, însă văzând totuși că sunt destul de înfometat (nu e foarte greu), a zis că îmi aduce ceva de mâncare, aproape la fel de cremos și de interesant. A avut dreptate – am făcut o alegere foarte bună.

ParfaitVă prezint și vouă preparatul pe care l-am primit, pentru care veți avea nevoie:

Pentru patul de quinoa: 100 grame de quinoa fierte peste care am pus o lingură de unt, sare și piper.Parfait

Pentru Mousse: 4-5 lingurițe de făină de migdale (eu am pus migdalele în robot și le-am făcut făină), 200 ml smântână de frișcă (o batem frișcă, dar păstrăm 2 linguri deoparte), 10 g gelatină pudră (dizolvată în 100 ml apă, lăsată 10 minute la hidratat, apoi dizolvată complet – am pus la microunde în 2 reprize a 10 secunde  si am amestecat 1 minut între reprize), 250 gr Ricotta (nu e din Franța, dar e un bun înlocuitor), o linguriță tarhon uscat.Parfait-4Am amestecat Ricotta, tarhonul, 2 linguri de smântână de frișcă, făina de migdale, sare și piper. Apoi am adăugat frișca bătută și gelatina cu apă și am amestecat încet, pentru a nu sparge toate bulele de aer.

Pentru tartarul de somon: 500 gr somon crud tăiat cubulețe mici (sau afumat, dar nu mai e chiar tartar), sucul de la jumătate de lămâie (sau lime), o ceapă roșie foarte mică tocată (sau shallot), 2 linguri arpagic tocat mărunt, 2 linguri maioneză de casă spicy (am adăugat 2 lingurițe pline de tabasco, dar puteți pune chilly pudră, ardei iute uscat etc.), sare și piper.Parfait-2

Am amestecat somonul cu sucul de lămâie, apoi am adăugat restul ingredientelor.Parfait

Pentru prezentare, am folosit un cerc și am pus straturi începând cu quinoa, somonul și la final mousse-ul de migdale. Mousse-ul are nevoie de 90-120 minute la frigider pentru a se lega. Puteți pune preparatul și în pahare transparente de diverse forme dacă nu aveți mai multe cercuri.Parfait-5

Pot să vă zic că merită încercat, mixul de arome și finețea produsului sunt foarte interesante și…poate fi o alegere bună dacă încercați să impresionați pe cineva (de care vă place) mai pretențios.Parfait-7

Spor la gătit!

 Text&Foto:

Andrei Alexandrescu

alist

Join the Conversation

  1. Draga Adi
    Am 6 inele.Cam cate portii ies din reteta prezentata?Ca vreau sa-mi impresionez invitatii
    sambata asta.

  2. Andrei alexandrescu says:

    Ce dimensiune au? (Inaltime si diametru)

  3. Multumesc foarte mult!
    Intr-adevar,voi avea oaspeti noi si, printre altele,voi face aceasta reteta.

  4. Sper sa-mi iasa si mie la fel ca ca-n poza prezentata. Arata superb si cred ca e super delicios !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close