Cucuruz fript

430

Sunt tentat să scriu o poveste cu amintiri din copilărie, dar știu că dacă încep așa, mă voi întinde peste limita timpului pe care-l am la dispoziție în dimineața asta (am început filmările la Masterchef, datoria mă cheamă-n altă parte). Vă spun doar atât: cucuruzul fript, copt de fapt, mi-a amintit de tata și m-a mai apropiat de fiul meu, în măsura în care poți să te apropii de o făptură cu care simți că ești una/unul. Pentru voi am pe scurt etapele preparării:

cucuruz

-desfrunzește știuleții în proporție de 80%

-pune-i în cuptorul încins, sub serpentina înroșită dacă ai cuptor electric, în partea de sus a cuptorului dacă ai cuptor pe gaz (ar fi bine să treacă de 200 de grade Celsius)

cucuruz

-rotește știuleții pe măsură ce se colorează și unge-i constant cu unt sărat

-mai presară fulgi de ardei iute, măcar pe cei pe care nu-i dai copiilor.

Dacă ai un ulei de măsline cu trufe sau doar pastă de ciuperci cu trufe, unge știuleții înainte să-i mănânci. Se transformă într-un vis gustos.

Atât. Să fiți sănătoși.

cucuruz

Join the Conversation

  1. Abia astept sa inceapa noul sezon de Masterchef! Mi-a placut foarte mult sezonul trecut si ce ati transmis precum echipa si am apreciat faptul ca ati gatit si voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close