Cu gândul la vacanță, împart cu voi o rețetă spaniolă inspirată din mișcări de dans: ouă flamenco cu bucăți ondulate de jamon serrano, asemănătoare rochiilor vaporoase ale dansatoarelor de flamenco. De data asta dansăm în bucătărie.
Ingrediente:
- o lingură de ulei de măsline
- o ceapă
- un ardei roșu
- 2 căței de usturoi
- 2 roșii tăiate cubulețe
- 300 de grame de sos de roșii
- boia afumată
- 4 ouă
- 8 felii de jamon serrano
- câteva felii de cârnaț chorizo
- 3 linguri de mazăre
- sare, piper, cimbru și oregano după gust
Mod de preparare
Am pus pe foc tigaia Ingenio de la Tefal, iar a atins temperatura ideală de gătit și punctul Thermo-Spot s-a înroșit, am adăugat ulei de măsline, ceapa tocată mărunt și ardeiul tăiat cubulețe și le-am călit timp de câteva minute. Apoi am adăugat usturoiul tocat mărunt și le-am mai călit un minut.
Am adăugat puțină boia afumată, sare, piper, cimbru și oregano și am pus roșiile tăiate cubulețe și sosul de roșii. Am lăsat sosul să fiarbă aproximativ 15 minute, dar am mai amestecat din când în când. Când sosul a scăzut și s-a îngroșat, l-am luat de pe foc și am așezat feliile de jamon serrano în formă de „plus” prin tigaie, în așa fel încât să împartă tigaia în 4, făcând spațiu pentru ouă.
La final, am spart ouăle printre feliile de jamon, am presărat boabele de mazăre și am adăugat felii de chorizo. Am scos mânerul tigăii Tefal Ingenio și am introdus tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru aproximativ 5 minute, cât să se coacă oul. Am servit cald, cu tortilla ușor rumenită. Merge și cu pâine prăjită cu usturoi.
Să aveți poftă!
Urmaresc acest blog de pe la inceputurile lui. Pe vremea aceea puteam citi niste posturi informative, retete bune si simteam ca am mai invatat cate ceva din arta gatitului. In ultima vreme vad doar retete clonate de pe youtube cu iz serios de reclama. Unele marcate cu (p) altele nu.
Postul de azi pare a nu fi reclama platita, dar aflu ca tigaia este ingenio de la tefal (pesemne detaliu crucial pentru ouale dansante). De asemenea, termo cercul si manerul detasabil nu putea lipsi din descrierea retetei.
Era influensarilor, forma si birbrizuri fara fond. Pacat!
O reteta de nota 10, big like!