Pui cu nectarine și struguri

555

Înainte de rețeta de azi vreau să vă anunț că SERVE (Clubul Cavalerilor)  dorește să răscumpere cu orice preț (rețineți asta) Cuvee Charlotte, edițiile 1999, 2000 și 2003. Deci, dacă mai aveți pe acasă o sticlă de vin care se încadrează aici, contactați-o pe Roxana Sabău la adresa de e-mail rsabau arond serve.ro. Nu e vorba despre o retragere de pe piață (gen Toyota recheamă în fabrică 30 de mii de mașini pentru a face mici modificări la sistemul audio) ci de o răscumpărare, producătorul dorește să reintre în posesia sticlelor care au „supraviețuit” acestor ani.

 

Foarte mulți dintre oamenii pe care-i cunosc, se feresc să pună în aceeași oală carnea cu fructele. Dacă ai mâncat vreodată o combinație de felul ăsta și nu ți-a plăcut, e în regulă, nu-ți place – nu-ți place, asa-i treaba, dar să refuzi doar pentru că „mi se pare ciudat” cred că nu-i chiar în regulă, practic îți refuzi șansa de a descoperi că-ți place un lucru nou pe care-l poți exploata apoi în diverse forme atâta timp cât trăiești, îți refuzi o experiență din care ai de învățat (fie înveți că-ți place fie înveți că nu-ți place dar  măcar știi de ce). Se întâmplă ca mie să-mi placă unele combinații între fructe și carne (unele nu-mi plac) așa că nu am ezitat să le dau o viață nouă unor nectarine care păreau că ar vrea să se strice în frigider. Le-am curățat, le-am tăiat în bucăți nu foarte mari și le-am amestecat cu boabele unui ciorchine de struguri.

Am apropiat de masă și mirodeniile pentru pastitsiada, în amestec se află mirodenii care merg perfect cu fructele (enibahar, cuișoare, scorțișoară, nucșoară, puțin zahăr, sare și piper, coajă de portocală uscată).

Am pus într-o tavă două pulpe de pui (întregi, spălate și curățate), 50 de grame de bacon mărunțit, fructele, mirodeniile, frunze de pătrunjel și o cană de apă. Am acoperit tava cu folie de staniol și am pus-o în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius. Am lăsat-o așa 35 de minute apoi am îndepărtat folia și am crescut temperatura la 200 de grade Celsius. După un sfert de oră am scos tava din cuptor.

Așa a arătat mâncarea mea.

Am obținut o friptură fragedă, aromată plăcut, înconjurată de un sos dulce care merge perfect cu orez fiert și fulgi de arde iute.

Pe gustul meu.

Da, s-a copt atât de bine încât osul a ieșit din pulpă ușor și curat. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Vai, ai perfecta dreptate! Nici una din matusile mele ,incluzind mama, nu ar incerca sa gateasca asa ceva. Ba inca ar spune: ” cine a mai pomenit asa ceva, carne cu fructe?” Eu am incercat o reteta de un fel de tocanita de miel cu caise uscate si scortisoara si am servit-o cu orez fiert. Doamne ce bunatate! Am sa incerc reteta ta. : ))

  2. Din contra, bucataria ungureasca foloseste dintotdeauna amestecuri de care cu fructe, atat in supa cat si in fripturi: mere, visine, etc.

  3. mmm, pui cu gutui sau pui cu prune, dumnezeiesti mancaruri, abia astept sa vina cu adevarat toamna :)

  4. Am incercat unele combinatii de mancaruri cu fructe si mi-au placut, alte combinatii de mancaruri cu fructe nu mi-au placut.
    Totusi nu am reusit sa le gasesc un tipar ca sa ghicesc in continuare ce alte fructe ar putea sa imi placa in mancare.
    Nu-mi ramane decat sa le testez pe rand pe toate. :D
    Strugurii i-am testat in combinatie cu ficatei si mi-au placut, nectarinele nu le-am incercat…

  5. eu fac mereu toamna mancare de pui cu gutui si este la fel de minunata.
    unele persoane prefera mancarea de gutui fara carne,si asa este delicioasa.
    aroma de gutui ne aduce aminte ca a venit toamna.

    si combinatia ta este f.buna mai ales ca ambele fructe sunt f.parfumate.

  6. Sa vedem 2008 care a cistigat deja medalie de aur la Viena
    Multumiri

  7. La reteta ta am adaugat cateva mere si chiar daca nu am avut coaja de portocala a iesit ceva delicios. Multumim pentru reteta si mult succes.

  8. arata demential. reteta asta ar fi putut fi facuta si in vase yena? pentru a nu mai folosi folia de aluminiu. nu prea sunt de acord cu folia, insa am vazut-o folosita in foarte multe retete.

    1. adihadean Author says:

      Vali, trebuie să acoperi carnea, folia e o soluție dacă nu ai capac.

  9. mersi frumos, deci pot si in yenaaa!!

  10. Am sa incerc reteta in seara asta :-). Dar, eu folosesc numai cu carne de pui de casa, si aceasta trebuie sa stea mai mult la cuptor. Exista riscul ca fructele sa fie prea facute pana va fi gata si carnea? Sa le pun mai tarziu? La majoritatea retetelor am problema asta si mai improvizez (de obicei pun legumele, dupa ce carnea s-a facut un pic).

  11. Pana la urma friptura la cuptor in vin rosu sau alb nu e tot carne cu fructe(stoarse)?Nu-i bun ce-i bun ,ci-i bun ce-ti place!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close