Demo cu Unisol și Bucătăria pentru toți

321

Vineri a avut loc o nouă întâlnire cu cititoarele revistei Bucătăria pentru toți, mijlocită de Unisol. Ne-am revăzut după vacanță, am petrecut două ceasuri și jumătate într-o atmosferă relaxată și, lucru important, am gătit împreună. Tema întâlnirii: conservele.

Am pregătit vinete fripte (pe grătar dar se pot face și-n tigaie), amestecate cu ardei iute și usturoi, puse-n ulei. După ce le scoți din ulei le stropești cu puțin oțet, cu o pișcătură de sare și una de zahăr și le mai dai o lingură de frunze de pătrunjel tocate. Vinetele-s bune de să le mănânci goale. Sau pe pâine prăjită. Merg și pe post de salată și ca aperitiv.

În hărnicia lor, asistentele mele (pe bază de voluntariat) au umplut 70 de borcane cu telemea, cimbru și ardei iute. Am umplut apoi borcanele cu ulei. Telemeaua marinată e perfectă pe post de gustare sau ca și componantă a câte unui mic dejun.

Tot ele au curățat și pus în borcan usturoiul adus în poveste tot pentru a fi pus la marinat în ulei. Cât despre mine, aflați că-s bine, sănătos, că m-am simțit grozav în așa companie și că abia aștept întâlnirea următoare, cea de pe 19 octombrie. Să fiți sănătoși. Ei, uite cum era să uit: la finalul întâlnirii am vorbit puțin despre un produs nou Unisol, uleiul cu aromă naturală de unt. L-am primit pentru teste acum câteva luni, fabrica a scos o șarjă care se găsește în supermarketuri (l-am văzut cu ochii mei) iar eu o să vă arăt la ce l-am folosit și cum, zilele următoare.

Join the Conversation

  1. nu iese prea uleioasa?branza

    1. Adi Hădean Author says:

      nu

  2. Neata,
    Cat se poate pastra branza in ulei?Mersi!

  3. Stanescu Mirela says:

    Nu se mai adauga nimic la branza in ulei ? Cat timp poate sta la pastrare si in ce conditii ?
    Multumesc.

    1. Adi Hădean Author says:

      poate să stea luni de zile, la răcoare și întuneric. brânza nu-i prea uleioasă:).

  4. Stanescu Mirela says:

    1) Vinetele se pun si ele la borcan ?
    2) Cum se marineaza usturoiul ?
    Poti sa ne dai niste amanunte pentru pregatirea lor ?
    Multumesc

    1. Adi Hădean Author says:

      poți să pui vinetele în borcan, le acoperi cu ulei și le păstrezi la răcoare și întuneric. cu usturoiul e la fel, îl pui în borcan și torni ulei peste el.

  5. Adi, ne poti spune unde are loc intalnirea din octombrie si cum putem participa?

  6. arata foarte bine produsul.eu as fi curioasa de ce am alege sa punem telemea la pastrare (ca se cam gaseste in toate anotimpurile)?ia gust de la cimbru si ardei iute cat sta asa?aa..si alte tipuri de branza merg pastrate la fel?(cum ar fi de exemplu casul)

    1. Adi Hădean Author says:

      Brânza se pune la marinat de dragul gustului:)

  7. Delicioase borcane ,eu as desface unul iarna sa mananc langa o felie de paine cu zacusca.Sigur beanza este foarte buna.Usturoi nu am pus inca in ulei pentru ca am gasit direct aromat,cu lamaie,usturoi si busuioc asa ca il folosesc pe acela.Unde are loc intalnirea de pe 16 octombrie?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close