Supă de roșii cu răzălăi

825

Se știe că pe final de vară se face bulionul, cum zicea bunica. Se adună roșiile alea moi, ușor crăpate, dar din cale-afară de cărnoase și gustoase. Supa de roșii mă trimite în perioada copilăriei, iar bunica, pe lângă bulion, îmi făcea supa asta cu găluște, de obicei, însă, la cerere, cu răzălăi. Nu îmi doream mai mult.

Ingrediente supă
  • 500 g roșii coapte
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • 4 căței de usturoi
  • un păstârnac mic
  • o bucată, cât pumnul, de țelină
  • cimbru
  • rozmarin
  • tarhon
  • 300 ml de supă de legume sau apă
  • 1 lingură zahăr brun
Mod de preparare

Am tăiat roșiile (părădaisele cum le spunea bunicul) în sferturi, ardeii și ceapa cubulețe mari, iar țelina și păstârnacul felii cât mai subțiri să se coacă repede. Apoi le-am dat toate la cuptor, stropite cu o lingură de ulei și aromate cu usturoi, cimbru, rozmarin, tarhon, sare și piper. Le-am lăsat să se rumenească, timp de 25-30 de minute, la 180 °C. Apoi am dat toate legumele coapte în blender, până a rezultat o pastă cremoasă și aromată și apoi am pus-o la foc cu supa și o lingura de zahăr brun, care are ca scop să taie din aciditatea roșiilor. Am lăsat-o să fiarbă 5-10 minute, timp în care am preparat răzălăii.


Ingrediente răzălăi
  • 1 ou
  • 100 g de făină
  • 20 g de parmezan
Preparare răzălăi

Am amestecat oul cu făina și parmezanul până a rezultat un aluat omogen (dacă acesta este încă moale, se mai adaugă făină). Aluatul trebuie să fie suficient de tare, astfel încât să se poată rade pe răzătoare. Am ras aluatul pe răzătoarea mare, iar apoi am lăsat răzălăii să se usuce puțin și i-am băgat în supă să dea un clocot.

Pentru decor
  • 3 felii de bacon
  • tarhon
  • boabe de piper
  • puțin parmezan bucăți

Se pun feliile de bacon câteva minute la cuptor, pe hârtie de copt. Acesea trebuie să se rumenească și să devină crocante. Se scot pe o hârtie absorbantă și după ce s-a scurs grăsimea și au devenit crocante, se rup în bucățele mici și se presară în supă. Pentru o aromă deosebită se adugă tarhon și boabe de piper, dupa gusturi. Am completat totul cu fâșii de parmezan și a fost cea mai bună supă de roșii mâncată vreodată.


Să aveți poftă!

Flaminia

Join the Conversation

  1. Delicioasa supa. Un rasfat pentru papile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close