Tocană de cartofi, mâncare de post

944

Ați cerut, mă conformez (am cititori care au dorit mai multe mâncăruri de post). Azi vă arăt o rețetă simplă, atât de simplă încât mă încumetam să mă apuc de ea pe vremea când nu înțelegeam aluziile erotice din 1001 de nopți.� Iat-o:

Ingrediente puține: cartofi, roșii, ceapă (eu am găsit în piață ceapă verde dar puteți pune orice fel de ceapă), un gogoșar, pătrunjel verde.

cartofi de post 01

Am tăiat toate legumele (cu excepția roșiei) și le-am pus într-o cratiță, cu puțin ulei. Am pus cratița pe foc, am amestecat în ea trei-patru minute apoi am acoperit legumele cu apă.

cartofi de post 02

După ce a scăzut apa am adăugat condimentele: sare, piper, boia, chimen.

cartofi de post 03

Am pus apoi roșiile mărunțite, am lăsat să mai fiarbă cinci-șase minute și am stins focul. Pătrunjelul verde a fost adăugat la urmă.

cartofi de post 05

Postul poate fi și gustos. Nu credeți?

cartofi de post 06

Încercați rețeta asta măcar o dată. Cred că va fi o experiență plăcută:-).

cartofi de post 07

Să fiți sănătoși.

cartofi de post 09

Join the Conversation

  1. Eu acum mănînc ciorbă de cartofi :)

  2. Petrișor, să-ți fie de bine:-)

  3. Foarte buna dar daca ai adauga si niste cubulete de soia ar fi si mai buna acelea inlocuiesc bucatile de carne.Dar poate alte persoane nu mananca asa ceva ,eu m-am referit celor care le plac mie una imi place asa ceva.Si pofta buna tuturor.

  4. Ăhă, să fii matale sănătos de câte ori am gătit noi aştia mai amărâţi reţeta asta. E prima mâncare pe care am învăţat să o fac de la mama. Delicioasă! E drept că acum o fac mult mai rar şi doar în zile de post, dar pe vremuri…

  5. Ilink, merge și soia, sigur
    Nina, eu am făcut-o de 3-4…sute de ori:-) (am văzut că mi-a ieșit prima dată, le-am demonstrat-o pe rând copiilor din vecini, neamurilor, neamurilor neamurilor și altora, după ce am mai crescut):-)

  6. Am facut de enspe sute de ori tocana de cartofi, mai de post, ai de dulce, dar niciodata nu i-am pus chimen. Am facut-o acum si e traznet. A mancat lumea de zici ca mancau gratar, nu alta. Mersi de pont.

    1. Andreea, cu drag:-)

  7. E super reteta numai ca o mancam cand eram copil la mama!

    1. Și asta nu-i bine? eu prețuiesc rețetele de felul ăsta, care ne aduc aminte de mame și bunici:-)

  8. incearca sa decojesti rosiile, iese si mai buna pt ca nu o sa mai fie pielitza aia de la rosii in mancarica. mie una nu imi place:) in rest, e super reteta

  9. nu imi place tocanita de cartofi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. Cititi cu atentie cum se tine postul , veti avea o surpriza neplacuta , in post se mananca uscat adica negatit , legume si paine … este si acesta un fel de post insa nu va ganditi ca este cum scrie la carte este o alternativa .

    in rest va doresc tot ce va doriti si voi.

  11. Toti spun : „am mancat la mama” ….asa e,dar banuiesc ca mamele voastre ca si a mea gateau cu prajeala…in schimb reteta ta e mai sanatoasa si mai delicioasa ! Multumesc pt reteta.

  12. Chimionul face diferenta la tocana de cartofi; si eu pun si ii da un gust special;merita incercat
    Toate mancarurile de post sunt bune daca pui suflet.

    1. chimenul este un condiment, chimionul altul… atentie! nu de alta dar levantul are farmecul lui si chimionul acolo isi are locul, nu ca nu ar suporta cartofii chimion, sigur e un gust aparte, dar reteta este cu chimen.. total alt condiment. scz de observatie, dar sunt multi care confunda chimionul cu chimenul si o fac gresit

  13. Nu m-am gandit niciodata ca ar mrege chimenul cu mancarea de cartofi,am incercat dupa ce am citit reteta ta si mi-a iesit o mancare foarte buna, gustoasa si sanatoasa (pentru ca e fara prajala).

  14. proportiile? adica pt 4 portii ….

  15. de ce cantitam de legume este nevoe?

  16. scorteanu says:

    arata foarte bine !

  17. de ca nu puneti marar si 2-3 catei de usturoi?, este mai gustoasa

    1. adihadean Author says:

      maria, dacă nu-mi place mărarul ce mă fac?:)

  18. nicio problema ,nu pui marar ,a fost doar o sugestie,o lasi mincare de cartofi ca la cazarma

  19. Am facut-o de doua ori pana acum si a iesit surprinzator de buna! Multumim pentru reteta Adi!

  20. Mihchelle says:

    Multumim, Adi. Am incercat aceasta reteta simpla si mi-a iesit foarte bine doar ca am cam exagerat cu piperul din vina mea. Eu (cu origini in Campia Romana) am adaugat si vreo doi graunti de usturoi tocati marunt la final. Mi-ar placea si mie sa castige Romania prima stea Michelin cu o tocanita. Si poate prin tine.

  21. Doina Draghici says:

    Am facut de multe ori mancare de cartofi,e simpla si gustoasa si….foarte important ,pentru mine,ii place si ficei mele,care este foarte selectiva ,nu am pus niciodata chimen,desi il folosesc destul de des in bucatarie,acum,tocana e pe foc,am pus chimenul si urmeaza patrunjelul si o astept pe fica mea sa vina la masa,sunt foarte curioasa…va imbratisez cu drag Chef Hadean,

  22. am preluat reteta,este prima data cand am facut mancare de cartofi,m-am gandit ca atunci cand Chef Hadean a pus apa peste legumele trase,eu am prefiert un morcov si putina telina,tocate marunt si le-am adaugat cu tot cu apa.Nu am avut gogosar si am pus si un pic de usturoi.Multumesc de reteta!

  23. Am tot încercat rețete, dar asta a ieșit minunată. Îmi place mâncărica de cartofi de la mama de acasă, dar parcă oricât m-aș fi straduit ceva lipsea…lipsea până am încercat această rețetă. Atâta de simplă și totuși atât de gustoasă. Mulțumim pentru rețetele atât de faine.
    Succes!

  24. Cu riscul de a o face lata, eu intreb totusi.si ce cantitati?ca as vrea sa fac si eu o tocana dar nu ma pricep deloc la bucatarie si nu as vrea sa o fac „din ochi”:)

  25. Cele mai bune rețete. Eu chiar acum o fac! Prefer varianta asta mereu, decât cea cu carne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close