Vremea dovlecilor. Azi, paste.

288

E sezonul dovlecilor. Galbeni, portocalii, dulci, grei, parfumați, sățioși. Dovlecii sunt folosiți la plăcintă ori sunt copți în cuptor și…cam atât (la noi, alții fac mult mai multe lucruri din dovleac). Asta nu-i bine, e păcat să nu descoperim valențele multe și minunate ale dovleacului plăcintar. Până-n iarnă vă voi arăta mai multe rețete cu dovleac. Azi, una de spaghetti:

Update: La cererea publicului, un mic truc pentru alegerea corectă a unui dovleac: răzuiți ușor cu un cuțit suprafața miezului. Materia care se depune pe lama cuțitului trebuie să fie dulce. În ceea ce privește dovlecii întregi, ei bine, alegerea e un soi de loterie. Succes.

Ingrediente puține: puțin piept presat, dovleac, o roșie, pătrunjel, foarte puțin ulei de măsline, spaghetti.

spaghetti cu dovleac 01

Am fiert pastele în apă cu sare și puțin ulei.

spaghetti cu dovleac 02

Am mărunțit toate celelalte ingrediente.

spaghetti cu dovleac 03

Am rumenit carnea.

spaghetti cu dovleac 04

Am pus dovleacul și l-am lăsat să se pătrundă ușor.

spaghetti cu dovleac 05

Am adăugat roșia mărunțită și o cană de apă. Am lăsat să scadă (cam 4 minute).

spaghetti cu dovleac 06

Am pus la urmă pastele și pătrunjelul, am amestecat și am stins focul (înainte de asta am condimentat cu sare și piper).

spaghetti cu dovleac 07

Am obținut asta:

spaghetti cu dovleac 10

spaghetti cu dovleac 08

Să fiți sănătoși.

spaghetti cu dovleac 09

Join the Conversation

  1. Dovleeeaaaaac ! ! ! ! !

    Nu ne inveti cum sa il cumparam/alegem sau daca ar trebui sa stim ceva despre el ….

  2. Minunata reteta ,eu nu stiu decat caci cu dovleacul se face numai placinta ,e o idee minunata si cu spaghete.

  3. Tocmai astăzi am intrat într-un miros de mîncare de dovlecei, croitoreasa noastră din cartier a gătit. :)

  4. Desi am vizitat zilnic blogul, nu am comentat de mult. Iti multumesc pentru retetele minunate (pentru cele de post, in special), pentru sfaturi, pentru tot.

    Fie ca sunt fericita, suparata, plictisita sau imbufnata… mananc. Mananc cu ochii, mananc cu gura, mananc cu sufletul. Mancarea vindeca orice suferinta sau completeaza starea de fericire. Nu mananc orice. Trebuie sa arate bine, sa aiba un miros.. mmm si gustul, ei gustul… mi-l imaginez dinainte. El desavarseste totul.
    Pot sa vorbesc despre mancare atat de mult… nu despre cum se prepara, ci despre ce simt eu cand mananc. Cum ma simt…

    Poate ca multe din retete nu sunt pe placul meu, dar ma bucur de ele. Ma bucur pentru ca ma fac sa visez, pentru ca-mi hranesc imaginatia si pofta de nou. Sper ca are sens ce spun..

    O seara faina si.. Pofta buna! :)

  5. Diana, cu drag:-)
    Ilink, Petrișor, Vlad, mă bucur că ați trecut și azi pe aici:-)

  6. as incerca sa vad ce gust are….caci arata foarte bine..mmmm

  7. Andrei Ncolae says:

    Hmm, Dovleac exista retete de paste umplute cu dovleac si chiar prajitura cu dovleac, gen rulada umpluta cu crema de dovleac. Cine nu a incercat Toretelini sau Ravioli cu Dovleac ii recomand!

  8. Lili, să încecerci.
    Andrei, știu că sunt, doar că nu-s prea folosite la noi și e păcat:-)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close