Ieri am făcut primul grătar din toamna asta. Am profitat de lipsa norilor și de liniștea din cartier și m-am afumat puțin. La propriu. Mi-a fost dor să grătăresc în curte. Și m-a luat „flama” din nou, cred că azi aprind iar cărbunii. Dar postarea nu-i despre ce cred eu ci despre ce am făcut ieri:
Am luat niște aripioare pe care le-am pregătit în felul următor: am scos oasele subțiri din ele, păstrându-le doar pe cele groase. Oasele subțiri ies repede, trebuie să ai la îndemână un cuțit cu vârf, cu care să tai tendoanele și să tragi carnea de pe os cu degetele. De ce ai face una ca asta? Pentru că, pe de o parte aripioarele arată interesant (ca niște ciocănele) și sunt mai ușor de ținut în mână atunci când le mănânci. Pe de altă parte, carnea reține mai mult suc și în felul acesta aripioarele sunt mai fragede.
Am preparat o marinadă pentru pui, dintr-o linguriță de curry, două linguri de sos de stridii…
..o linguriță de pastă de ardei gras…
…și două gâturi de vin alb în care am dizolvat toate cele de mai sus.
Am amestecat bine aripioarele cu marinada și le-am lăsat în pace până s-au aprins cărbunii/încins grătarul.
Am pus apoi aripioarele pe grill, dar nu deasupra jarului ci mai într-o parte.
Am tăiat apoi câteva rondele din dovleacul primit de la Adina (săr’na, trăi-ți-ar Chinezu).
Le-am pus pe grill după ce am întors o dată carnea.
Până să fie gata mâncarea, m-am ocupat de una care făcea spume la gură.
După ce s-au făcut aripioarele, le-am pus peste salata (amestec de felurite frunze) amestecată cu oțet balsamic (reducție) și bucăți de dovleac.
Să fiți sănătoși.
da, chiar arata a minicopanele si sunt mult mai estetice si mai usor de ,,abordat”. multumim de sfat si de poze!
cred ca sunt foarte bune aripioarele ,cred ca am sa fac si eu ,multumesc de idee .
Bere nefiltrata ? :)
Kaiserdom
arata de le mananci cu privirea…:)))
Ne zici si noua cum e cu „reductia” de balsamico?
Ne poti spune te rog reteta pentru pasta de ardei iute? Multumesc.
glo, se găsește de cumpărat dar poți să o faci și acasă. pui oțet balsamic la fiert pe foc mic și ai răbdare până scade la o treime ori până se îngroașă suficient de mult.
roxana, nu am rețeta dar găsești pasta de cumpărat în supermarketuri.
Imi place foarteee mult blog-ul tau,retete si si fotografii exceptionale! Good job !
Ana Maria, mulțumesc frumos:)
Adi,
Azi scriu prima data desi citesc demult… imi place tot: blog, retete, activitate, tot ce iese din mana ta atat in bucatarie cat si la tastatura… te urmaresc, te citesc si-s mandra ca esti de-al meu (de Ardeal zic)… cat despre cele citite, vazute si imaginate de mai sus nu pot sa spun decat „nacaz mare mi-ai facut da’ sa-ti de’ Dumnezeu tot ce-i mai bun!”
Chirurgie culinara (elastica) aplicata pe cateva aripioare a iesit ceva delicios. Arata bine si cred ca si gustul de pe platou te-a facut sa uiti de vremea de afara, tine-o tot asa.