Vă propun astăzi să ieșim puțin din rutina supelor obișnuite cu o supă clară de pui cu tăieței din clătite. Destul de interesantă rețeta pentru a vă atrage atenția! Această supă de origine germană – Flaedlesuppe – se face fie din pui, fie din vită (cu toate că am văzut și variante doar cu legume) și se servește neapărat cu aceste mici rulouri din clătite sărate prăjite în unt. E o supă concentrată care se fierbe câteva ore bune la foc mic tocmai pentru a obține cel mai bun gust. Carnea și legumele fierte nu se servesc în supă, dar vă iese o salată cu pui și legume excelentă!
Pentru supă aveți nevoie de: 1 pui întreg, tăiat bucăți mai mici, 3 morcovi, 2 rădăcini de pătrunjel, 1 păstârnac, 1/2 țelină, 1 praz, tăiat bucăți, 1 ceapă, aproximativ 6 litri de apă, sare după gust, 1 linguriță boabe de piper, 2 boabe de ienibahar.
Combinați toate ingredientele într-un vas suficient de încăpător și puneți pe foc mic, adăugând sare după gust. Luați spuma care se formează când supa dă în clocot, apoi fierbeți la foc mic pentru 2-3 ore până lichidul scade aproximativ la jumătate. Lăsați supa să se răcorească apoi înlăturați legumele și carnea și strecurați supa printr-o sită fină, tapetată cu 1 șervet de hârtie pentru a înlătura grăsimea.
Pentru clătite aveți nevoie de: 50g făină, 150ml lapte, 1 praf de sare, 1 lingură pătrunjel tocat, 2 linguri unt pentru prăjit.
Amestecați făina, laptele, sarea și pătrunjelul într-un bol. Înfierbântați o tigaie pe foc mediu și ungeți-o cu unt apoi turnați câteva linguri de aluat în tigaia fierbinte și rotiți pentru a acoperi tigaia cu un strat subțire de aluat. Prăjiți ușor pe fiecare parte apoi transferați într-o farfurie și rulați fiecare clătită strâns. Odată rulate, tăiați clătitele în fâșii subțiri.
Tușa finală presupune să aranjați rulourile de clătite într-o farfurie adâncă, apoi să turnați supa clară de pui.
Să aveți poftă!
Text&Foto: Oana Olguța Iliescu
apetisanta….. tot vroiam sa pregatesc o supa de pasare,…. multumesc pentru sugestie;
Interesant, nu am mai vazut pana acum aceasta reteta. Merita incercata!
E Oktoberfestul tema editiei :)? Supa clara e una dintre supele mele preferate, imi aduce aminte de duminicile in familie de demult, desi eu o mananc de obicei cu taietei. In varianta pe care mi-o amintesc se face cu pui/gaina de casa, dar cred ca e delicioasa oricum.
apare in categoria fara carne…oare puiul creste in copaci? :D :D