Când ai acasă un prichindel care-ți aleargă toată ziua printre picioare, trebuie să te ocupi rapid de meniu, dar mai trebuie să-i și atragi atenția cu ceva bun și nou pentru el. Rețeta de azi e dedicată celor mici ( și nu numai), celor care ne țin în priză toată ziua, dar care seara înainte de culcare ne înmoaie cu o îmbrățișare sinceră. Acestea fiind spuse, vă prezint rețeta de azi, scones cu ceapă verde și cașcaval. E o rețetă simplă, care nu necesită multe ingrediente, este foarte versatilă, pentru că puteți să înlocuiți ceapa și cașcavalul cu altceva, se face repejor și cel mai fain e că puteți să vă chemați piticii în ajutor. Sunt absolut convinsă că va fi o experiență noua si amuzantă, pentru ei.
Ingrediente pentru aluatul de scones cu ceapă verde și cascaval:
- 225 gr făină
- 5 gr praf de copt
- Un praf de sare
- 25 gr unt rece
- 100 gr cașcaval ras
- 70 ml lapte
- 60 ml apă
- 2 buc de ceapă verde
- 25 gr cașcaval ras pentru pus deasupra
Metodă de preparare scones cu ceapă verde și cașcaval:
Primul pas a fost să dau drumul la cuptor la 200 de grade, după care am pregătit tava, pe care am pus hârtie de copt.
Apoi am trecut la ce e mai important, și anume, aluatul. Astfel că am amestecat făina, praful de copt, untul și sarea, până am ajuns la o consistență nisipoasă.
Următorul pas a fost să adaug ceapa tăiată mărunt și cașcavalul ras.
Am mestecat, apoi am adăugat ingredientele lichide, adică apa și laptele și am început să frământ până am obținut un aluat.
Am presărat cu făină o hârtie de copt, pe care am întins aluatul cu mâna, într-un strat grosuț și l-am decupat în formă rotundă.
Am așezat apoi totul în tava în care se vor coace și am mai pus puțin cașcaval peste fiecare bucată.
La cuptor la 200 de grade ,12 minute sau 17 minute pentru un aluat mai crocant.
Acești scones sunt o gustare foarte faină pentru cei mici, și nu numai.
În speranța că v-am convins, vă las să vă pregătiți cuptoarele , iar noi ne reîntâlnim data viitoare cu o noua rețetă. Spor la bucătărit!
Multumesc foarte mult,asteptam o asemenea reteta!
Sunt sigura ca va fi foarte buna;o voi face in acest weekend.