E sezonul dovlecilor. Galbeni, portocalii, dulci, grei, parfumați, sățioși. Dovlecii sunt folosiți la plăcintă ori sunt copți în cuptor și…cam atât (la noi, alții fac mult mai multe lucruri din dovleac). Asta nu-i bine, e păcat să nu descoperim valențele multe și minunate ale dovleacului plăcintar. Până-n iarnă vă voi arăta mai multe rețete cu dovleac. Azi, una de spaghetti:
Update: La cererea publicului, un mic truc pentru alegerea corectă a unui dovleac: răzuiți ușor cu un cuțit suprafața miezului. Materia care se depune pe lama cuțitului trebuie să fie dulce. În ceea ce privește dovlecii întregi, ei bine, alegerea e un soi de loterie. Succes.
Ingrediente puține: puțin piept presat, dovleac, o roșie, pătrunjel, foarte puțin ulei de măsline, spaghetti.
Am fiert pastele în apă cu sare și puțin ulei.
Am mărunțit toate celelalte ingrediente.
Am rumenit carnea.
Am pus dovleacul și l-am lăsat să se pătrundă ușor.
Am adăugat roșia mărunțită și o cană de apă. Am lăsat să scadă (cam 4 minute).
Am pus la urmă pastele și pătrunjelul, am amestecat și am stins focul (înainte de asta am condimentat cu sare și piper).
Am obținut asta:
Să fiți sănătoși.
Dovleeeaaaaac ! ! ! ! !
Nu ne inveti cum sa il cumparam/alegem sau daca ar trebui sa stim ceva despre el ….
Minunata reteta ,eu nu stiu decat caci cu dovleacul se face numai placinta ,e o idee minunata si cu spaghete.
Tocmai astăzi am intrat într-un miros de mîncare de dovlecei, croitoreasa noastră din cartier a gătit. :)
Desi am vizitat zilnic blogul, nu am comentat de mult. Iti multumesc pentru retetele minunate (pentru cele de post, in special), pentru sfaturi, pentru tot.
Fie ca sunt fericita, suparata, plictisita sau imbufnata… mananc. Mananc cu ochii, mananc cu gura, mananc cu sufletul. Mancarea vindeca orice suferinta sau completeaza starea de fericire. Nu mananc orice. Trebuie sa arate bine, sa aiba un miros.. mmm si gustul, ei gustul… mi-l imaginez dinainte. El desavarseste totul.
Pot sa vorbesc despre mancare atat de mult… nu despre cum se prepara, ci despre ce simt eu cand mananc. Cum ma simt…
Poate ca multe din retete nu sunt pe placul meu, dar ma bucur de ele. Ma bucur pentru ca ma fac sa visez, pentru ca-mi hranesc imaginatia si pofta de nou. Sper ca are sens ce spun..
O seara faina si.. Pofta buna! :)
Diana, cu drag:-)
Ilink, Petrișor, Vlad, mă bucur că ați trecut și azi pe aici:-)
as incerca sa vad ce gust are….caci arata foarte bine..mmmm
Hmm, Dovleac exista retete de paste umplute cu dovleac si chiar prajitura cu dovleac, gen rulada umpluta cu crema de dovleac. Cine nu a incercat Toretelini sau Ravioli cu Dovleac ii recomand!
Lili, să încecerci.
Andrei, știu că sunt, doar că nu-s prea folosite la noi și e păcat:-)