Cacao cu lapte – așa se numea bucuria dimineților mele din copilărie, alături de pâinea cu ou, ceaiul de mentă și pâinea cu unt și cu miere (nu toate la aceeași masă, desigur). Cacao nu se găsea mereu așa că nu primeam prea des. În lumina dezvăluirilor care spun că-i alergen, poate că a fst mai bine așa. De ceva vreme, diminețile-mi sunt hidratate de kefir, iaurt ori lapte. Uneori, totuși, mai fac câte o conexiune cu trecutul și „construiesc” câte o cană de cacao cu lapte. Sigur, încerc să experimentez, să mă joc cu aromele și să caut noi potriviri. De data asta v-o arăt pe cea cu mentă:
Pentru două căni de acao cu lapte (400 ml) am folosit două lingurițe de cacao, o linguriță de zahăr brut, nu foarte dulce și două lingurițe de lapte condensat și îndulcit (acela pentru dulce de leche). Am pus peste ele și două frunze de mentă, tocate foarte fin.
Am amestecat bine. Cacaoa și zahărul brut s-au dizolvat în laptele condensat.
Am pus compoziția în căni și am turnat lapte fierbinte peste ea.
Eu nu beau cafea si sunt mare consumatoare de cacao cu lapte. O prepar cu cardamon, scortisoara etc. Cu menta, chiar nu am incercat! Multumesc pentru idee! ;)
E multa vreme de cand nu am mai baut cacao cu lapte. Incet-incet, cafeaua i-a luat locul. Am sa incerc, totusi, reteta asta. In timp ce o citeam, am simtit o aroma ciudata si atragatoare in acelasi timp, asa ca vreau sa incerc.
MULTUMIM!
taaaaaareeee!!!!!!!
ce minunat ca ne rasfati asa de dimineata , am sa incerc si eu sa pun menta in lapte.