Ca să nu avem discuții, nu vorbim acum despre un berbecuț întreg, pus pe un proțap și fript haiducește, ci despre o bucată din pulpa spate a berbecuțului, bucată fragedă și ofertantă, numită chiulotă. O găsiți de cumpărat sub marca Gurmand apetit, în magazinele din această listă. Chiulota poate fi gătită în multe feluri. Pe frigăruie se face destul de repede și e ușor de distribuit. În plus, bucățile mai mici se marinează mai repede. Să vedem:
Mai întâi tăiați carnea în bucăți cu dimensiunea apropiată. E important, veți dori ca toate bucățile de carne de pe frigăruie să fie la fel de pătrunse.
Masați bine carnea cu ierburi aromatice după gustul vostru (mie îmi place combinația ovinelor cu amestecurile indiene sau cajun) și lăsați-o la odihnă cel puțin două ore. Dacă vreți să aduceți și plante aromatice proaspete în poveste, nu-i greșit. Pătrunjelul merge aproape oricând, coriandrul merge bine la combinațiile de mirodenii indiene.
Garnitura poate fi orice. Rondele de zucchini sau dovlecel, marinate cu ierburi aromatice și zeamă de lămâie, cu puțină sare și cu piper. Apropo, sare (fulgi sau granule mari) să puneți și pe carne cu zece minute înainte de a o pune la fript.
Cum frigeți carnea? Simplu: Stropiți cu ulei o tigaie, puneți-o la încins pe foc mediu și încingeți cuptorul la 180 de grade Celsius. Frigeți carnea în tigaie pe toate părțile (4-5 minute în total), să se rumenească. Puneți apoi frigăruile în cuptor pentru alte 4-5 minute. În timpul acesta puteți pregăti garnitura. Până terminați de fript rondelele de dovlecel (tot în tigaie, cu cât mai puțină grăsime), lăsați carnea să se odihnească sub un capac. Cinci minute sunt suficiente.
O garnitură din zucchini/dovlecei și niște ardei copți și marinați (las mereu o parte din coaja arsă a ardeilor, îmi place gustul acela foarte tare) acompaniază perfect frigăruile.
Cred că-i suficient pentru azi.
Să fiți sănătoși.
Delicios ca si tine la emisiune, zambeste mai mult
Sanatate
Cred ca e delicios!