Cotlet de miel în panko

264

Panko e un pesmet cu granulație mare, crocant și plăcut la atingere. Are aparența unor fulgi de pâine uscată și se comportă bine la prăjirea în baie de ulei. Ca multe alte lucruri interesante în bucătărie, panko vine de pe planeta Japonia.

Am folosit panko destul de des anul ăsta, ba pentru a îmbrăca creveți, ba pentru a îmbrăca vită sau miel. Am folosit panko inclusiv la deserturi, dar nu despre desert vorbim acum aici. Haideți să vă arăt cum puteți obține o crustă faină pentru niște cotlete de miel/berbecuț (eu am folosit Maori Lakes de la Gurmand Apetit), că nu se știe niciodată când vă plictisiți să le mâncați fripte pe grătar sau la cuptor.

lambMai întâi am scufundat cotletele în apă clocotită, de unde le-am scos după un minut. Au nevoie de timpul acesta pentru a începe să se gătească ușor. Apoi le-am tăvălit prin za’atar.  Am bătut bine două ouă.

lambAm pregătit apoi o farfurie cu făină și una cu panko alături de cea cu ouă bătute. Am tăvălit cotletele prin făină, ou și panko, în această ordine.

pankoFăina asigură protecție cărnii și aderență pentru ou, oul asigură aderență pentru panko.

lambAm încins un litru de ulei de floarea soarelui și am prăjit cotletele până s-au rumenit frumos la exterior. E important ca uleiul să nu fie rece/prea rece când puneți în el un ansamblu de felul acesta. Dacă e rece, se îmbibă cu ulei, dacă e prea fierbinte, se arde la exterior și rămâne crud în interior (aici ajută opărirea anterioară). Testați temperatura uleiului punând puțin ou bătut în vasul care-l conține. Nu puneți prea multe cotlete în uleiul încins, temperatura poate scădea brusc, cu efecte nedorite asupra produsului final. Lăsați cotletele să se odihnească pe un grătar după ce le-ați scos din baia de ulei.

lambDacă amestecați făină, ou și panko cu sare și za’atar, obțineți o cocă ușoară pe care o puteți frige în același ulei. O folosiți apoi pe post de garnitură.

pankoCam asta a fost tot pentru azi.

lambSă vă fie de folos. Să fiți sănătoși.

lamb

Join the Conversation

  1. BOBOC MIHAI says:

    Multumim pentru reteta. Unde se gaseste panko?

    1. banuiesc ca la magazinele cu specific planeta japonia,sau il faci acasa,zdrobesti mai putin painea uscata

  2. Cu alte cuvinte, în loc să fie cotlet de miel pané, este cotlet de miel panké ! :D
    Lăsând gluma la o parte, excelentă rețetă, nici nu știam că se pot face așa cotletele de miel și abia aștept să fac și eu.

  3. Iertata-mi fie ignoranta, ce e „za’atar”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close