Unul dintre motivele principale pentru care aștept să vină toamna este apariția smochinelor în toate magazinele și tarabele. Le iubesc și le consum nu doar ca desert, ci mi se par perfecte pentru aperitiv. Vă arăt o combinație foarte interesantă, numai bună de pus cap la cap într-o zi de weekend sau când aveți poftă de o gustare mai specială.
Ingrediente
- 5 smochine
- 100 g de gorgonzola
- 5 felii de bacon
- 5 nuci pecan
- Cimbru
Mod de preparare
Am pornit cuptorul la 180 °C și am pus feliile de bacon la rumenit pe hârtie de copt. După câteva minute, când baconul a devenit crocant, l-am scos de la cuptor și l-am pus pe hârtie absorbantă.
Am spălat smochinele și le-am tăiat în 4, dar nu până jos, ci cât să am loc suficient să le umplu.
Apoi am umplut fiecate smochină cu câte o felie de brânză gorgonzola și le-am pus 3 minute să se rumenească pe grătar, suficient cât să se înmoaie puțin partea de jos a smochinelor, dar și să se topească gorgonzola. După ce am luat smochinele de pe grătar, am pus câte o nucă pecan în fiecare, bucățele de bacon crocant și câteva frunze de cimbru. Poftă bună!
Spor la gătit și nu uitați să fiți creativi!