Rasol cu praz, paste și sos de roșii

551

Cel mai bun ossobuco pe care l-am mâncat de când mă știu (nu mănânc tot a doua zi, deci nu mi-a fost greu să țin minte) a fost gătit de niște copii, elevi ai unui liceu hotelier din Franța, într-o zi de practică în bucătărie. Ieri mi-am dat ocazia de a-mi aminti de el pentru că, plecând de la rețeta lor, am gătit un rasol foarte bun, cu praz, ardei, roșii și paste proaspete (mă rog, cât de proaspete pot fi pastele proaspete cumpărate din magazin, dar nu a supra lor vreau să insist azi). Am cumpărat câteva bucăți de rasol de vițel, prazul și ardeii  (pe restul le aveam deja) și m-am apucat de gătit îndată ce am avut ocazia.

Mai întâi am spălat carnea și am tăvălit-o prin făină.

Am rumenit-o în foarte puțin ulei, pe o parte și pe cealaltă. Asta mi-a luat cam trei minute.

Am scos carnea și am deglazurat cratița cu vin alb (adică am turnat vin peste făina rumenită și prinsă de fundul cratiței, am amestecat bine cu o paletă și am obținut un sos).

Am tocat prazul și doi ardei grași și le-am pus în cratiță.

Am făcut un smoc din frunze de praz, pătrunjel și tarhon, pe care l-am pus în tcratiță odată cu roșiile mărunțite (nu mai e sezon de roșii, am folosit din conservă, o jumătate de kilogram).

Când au început să fiarbă roșiile, am pus carnea în cratiță și pe aceasta  cuptorul încins. Am reglat temepratura la 150 de grade Celsius (dacă nu aveți termometru ori folosiți un coptor cu gaz, puneți pe foc mic) și am lăsat cratița în cuptor pentru două ore și jumătate. Înainte de asta am turnat peste carne o cană de apă caldă, am presărat puțină sare și puțin piper. Nu am acoperit cratița.

Am fiert pastele după cum scria pe ambalaj, ceea ce vă recomand și vouă. Am pus carnea cu sos cu tot peste paste.

Am mai aruncat câteva frunze de busuioc peste mâncare. Îmi place aroma lor.

Am presărat brânză pecorino peste mâncare, i-a intensificat gustul (brânza e sărată și are gust de oaie).

Asta a fost. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Sa stii ca in piata la Valcea si pe traseul gradinarilor din sud mai sunt rosii si spre surprinderea mea, foarte gustoase, asa ca o sa folosesc rosii proaspete la o adica; reteta faina numai buna de incercat cu mici „adaptari la teren” bineanteles

  2. arata ca de revista:) Sa va fie de bine!

  3. adihadean Author says:

    :)

  4. Luca Cristian says:

    Salve Adi!
    Imi lasa gura apa!
    Toate cle bune!!!

  5. …..minunat !!!!!….si tu sa fii sanatos !!!…..si acum sa hoinarim dupa un vitel bun si un pahar de vin rosu !!

  6. Ii simt aroma … delicios rasolul , pana la paste , orice forma ar avea , care noua nu ne plac ; m-as gandi la niste cous-cous (tot paste , dar pe acestea le acceptam) .
    Adi , sa-ti fie de bine !
    Am pastrat-o la favorite , ca-i taaare tentanta in pozele tale .

  7. Extraordinar de buna a iesit mancarica mea, dupa reteta ta dar adaptata un pic. Am folosit antricot de vita, nu rasol, am pus rosii cherry (nu la conserva), ceapa normala (nu praz) si doar tarhon. A iesit delicios (am pus paste cu ou, nu simple) si branza de vaca rasa deasupra.
    Urmaresc blogul tau cu placere, Adi. :)

  8. Anda canache says:

    Ziua bunã! Stiu ca este o moda acum cu publicarea de carti daaar….nu v-ati gandit sa puneti retetele intr-o frumoasa carte….sau doua,trei. Fiecare separat cu deserturi,preparate cu carne etc? Zic doua trei deoarece aveti un blog bogat in retete :)
    Personal mi-ar placea mai mult sa urmareac o reteta din cartea frumos ilustrata decat de pe tableta.
    Iar dumneavoastra meritati sa vi se recunoasca munca de pe blog si financiar. Sunt sigura ca multi gandesc ca mine :)

  9. Arata absolut delicios. Ma puteti ajuta cu un sfat in privinta carnii? Ce anume sa cumpar? Mentionez ca nu locuiesc in Romania, de aceea daca le zic astora carne de rasol…nu cred ca stiu ce e ala, iar experienta mea cu carnea de vita este foarte saraca.
    Eu am o macelarie langa mine, imi taie omul ceea ce vreau si cum vreau, doar sa ii spun.
    Va multumesc :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close