Burta, între trippa alla romana și pacal porkolt

669

Alex de la Lumea mare m-a cadorisit mai demult cu o rețetă de tocană de burtă în stil italian. Eu m-am trezit  cu un kilogram de burtă curățată și opărită și m-am gândit să-i dau un rost în viață. N-am avut chef de ciorbă, o tocană a fost mai pe nevoile mele așa că am purces (era să zic purcel) la drum. Drumul de la burtă la tocană, desigur. Totul a mers conform planului până m-a apucat să virez rețeta de trippa alla romana spre cea de pacal porkolt (adică tocană de burtă în stil unguresc). No, ni:

Am pus într-o tigaie doi morcovi mărunțiți, o ceapă care a pățit același lucru, o jumătate de țelină și un fir zdravăn de praz. Le-am prăfuit cu puțină sare și le-am lăsat să se înmoaie pe foc mic.

Am pus burta la fiert în apă cu sare, boabe de piper și foi de dafin. După jumătate de ceas am strecurat-o.

Am pus burta (de vită, nu v-am spus până acum) peste legume, am amestecat și am acoperit cu zeamă în care a fiert aceasta. Am pus un capac deasupra și am lăsat tigaia pe foc mic o jumătate de ceas.

Am adăugat o jumătate de kilogram de pulpă de roșii.

Am mai pus trei linguri de boia și un păhăruț de vin alb, am mai lăsat pe foc zece minute apoi am lăsat-o să se răcorească.

E gata când îi pui frunzele de mentă deasupra.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Vezi aici: http://ra3pop.wordpress.com/sale-e-pepe/ trippa alla napoletana!! E demential de delicioasa si aceasta!!!

  2. adihadean Author says:

    așteptam replica asta:). bună dimineața.

    1. Ciprian says:

      Prima data când am făcut, reteta am.,, tradus o „de pe o conserva din Ungaria. Dar acum a ieșit minune.

  3. no, asta chiar arata bestial:)

  4. Wow…ce minunatie….si rasfat culinar….hmmmm….Se simte mirosul prin monitor……..
    As mai avea…inca :) o mica intrebare….
    Ce dulce poti face…care sa nu fie prea dulce..dar totusi dulce? Ceva cu fructe, poate de sezon sau nu numai…. (nu ca mie nu mi-ar placea ceva gen ”chocolate lava”, dar il pregatesc pentru cineva care mananca dulce cel mult de 2 ori pe an….uff….)
    Zi frumoasa tuturor si multumesc:)

  5. Pare traznet !
    Totusi poate postezi si o reteta de tuslama. Am mancat o data la un restaurant si mi-a ramas gandul la ea…

  6. adihadean Author says:

    ina, conspectează secțiunea „dulciuri”:). crema de dovleac ar putea fi bună:)

  7. Multumesc, Adi…. Am trecut in fuguta prin sectiune si m-am oprit la merele umplute cu ananas si miere…. si cu scortisoara….Pare potrivit , se face rapid – sa mai fie timp si de o plimbare in natura- si nu e foarteeee dulce….

    Zi faina sa ai… cum se spune in dulcele Ardeal…!

  8. Fac colectie de tot ce faci tu pe aici.Demult ma gandeam la o astfel de tocana dar acum,numai bine n-a cazut…:) Sunt la dieta si ma uit la ea si-mi ploua-n gura!!!!!!Raule!!!

  9. hi hi…..tocmai am rezolvat problema : ce naiba mai gatim in weekend si sa nu trebuiasca sa stau jumatate de zi in bucatarie…..

  10. salut,vazand ingredientele mi-am adus aminte de reteta de tuslama regala din cartea regretatului R.A.ROMAN

  11. Buna Adi, ma bucur ca te asteptai la replica mea si ca nu ti-am inselat asteptarile ;). Daca si faci trippa alla napoletana, pls send me ur feedback ;). Weekend placut!
    P.S. – eu am fct azi dim, ciorba de burta!

    1. Draga Ra,
      Ti-as fi recunoscatoare pt o reteta de ciorba de burta(pe blogul tau, poate)…. La o cautare pe google am gasit o multime de retete si unele chiar fff diferite… din aceasta cauza as prefera o reteta facuta deja, de cineva priceput ca tine :)…Maine fac reteta ta de trippa!
      Diana T

  12. Salut, as vrea si eu sa incerc reteta prezentata de tine insa ma intreb daca pot folosi burta prefiarta, din hypermarket-uri si daca se schimba ceva in timpii de fierbere. Decongelarea sa fie rapida sau lenta? Mersi!

    P.S. Felicitari pt. blog, sunt cu ochii pe el de multa vreme si e memorat in browser la Favorites.

    1. adihadean Author says:

      cornel, burt[ prefiartă am folosit și eu. pentru decongelare îți recomand să o lași în frigider peste noapte.

  13. Ce inseamnă temă nouă la blog, imediat mi-a atras atenţia. O deviere ce nu poate decât să ne bucure :).
    Puteţi găsi şi burtă întreagă, proaspătă şi curăţată la KF. Şi ma uitam şi din ce în ce mai tare la var. napoletană :)).

  14. Multumesc pt atentia acordata, Alex!! Garantez pt varianta napoletana, este delicioasa!!!

  15. Ce idee buna! Eu foloseam burta de vita doar pentru ciorba dar voi incerca si varianta ta. Multumesc de reteta! : )
    By the way, site ul rocks!!! : ) Good job!

  16. Herman Tamara says:

    Buna, o intrebare am, in tigari, nu se pune si putin ulei?

  17. Dan Sârbu says:

    Usturoi n-ai pus?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close