Aseară m-a apucat pofta de orientale. Trec peste faptul că Emil a venit aproape de miezul nopții și mi-a adus mango kufli și două curry-uri de la Indigo (bestiale, apropo) și vă spun doar ce am făcut înainte de asta, la o oră rezonabilă pentru cină.
Am luat niște coaste pe care le-am pus într-o tigaie cu apă, sare, sos de stridii, pastă de ardei, un baton de scorțișoară, un ardei tăiat în fâșii, o pișcătură de fulgi de ardei iute și câteva felii de ghimbir. Și un bulgăre mic de zahăr de palmier (puteți pune zahăr brun în loc dacă nu găsiți). Am stors acolo o jumătate de limetă și am lăsat pe foc mic până a dispărut toată apa și s-a format o glazură faină, dulce- picantă, delicioasă. Ca garnitură am folosit o cană de orez basmati (pus într-o oală cu două căni de apă, amestecat cu sare, praf de curry și piper, capacul deasupra, foc mic până se absoarbe toată apa). A fost o cină bună.
Arata bine „coastele” tale !! Ar fi o idee la ” ce mancam azi ?” Merci .
orezul basmati e altfel la gust? am vazut in ceva supermarket si era cam scump
Mrius, da:)
se poate inlocui sosul de stridii cu soia de exemplu?
Lacrimioara, desigur.
Multumesc :)
CE MODEST ESTI TU:”A FOST O CINA BUNA”, DUPA CUM ARATA PUTEAI SA SPUI A FOST O CINA DELICIOASA!