Thai style ribs

170

Aseară m-a apucat pofta de orientale. Trec peste faptul că Emil a venit aproape de miezul nopții și mi-a adus mango kufli și două curry-uri de la Indigo (bestiale, apropo) și vă spun doar ce am făcut înainte de asta, la o oră rezonabilă pentru cină.

Am luat niște coaste pe care le-am pus într-o tigaie cu apă, sare, sos de stridii, pastă de ardei, un baton de scorțișoară, un ardei tăiat în fâșii, o pișcătură de fulgi de ardei iute și câteva felii de ghimbir. Și un bulgăre mic de zahăr de palmier (puteți pune zahăr brun în loc dacă nu găsiți). Am stors acolo o jumătate de limetă și am lăsat pe foc mic până a dispărut toată apa și s-a format o glazură faină, dulce- picantă, delicioasă. Ca garnitură am folosit o cană de orez basmati (pus într-o oală cu două căni de apă, amestecat cu sare, praf de curry și piper, capacul deasupra, foc mic până se absoarbe toată apa). A fost o cină bună.

Join the Conversation

  1. Arata bine „coastele” tale !! Ar fi o idee la ” ce mancam azi ?” Merci .

  2. orezul basmati e altfel la gust? am vazut in ceva supermarket si era cam scump

    1. adihadean Author says:

      Mrius, da:)

  3. lacramioara says:

    se poate inlocui sosul de stridii cu soia de exemplu?

    1. adihadean Author says:

      Lacrimioara, desigur.

  4. lacramioara says:

    Multumesc :)

  5. CE MODEST ESTI TU:”A FOST O CINA BUNA”, DUPA CUM ARATA PUTEAI SA SPUI A FOST O CINA DELICIOASA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close