Poate să vi se pară o prostie, da’ să-ți faci singur ciocolata cu lapte, dacă ești fan ciocolată cu lapte, e sensibil mai bine decât să desfaci un plic cu un praf, peste care să torni apă. Sau lapte, că s-au văzut și cazuri din astea. Eu o să pun mai jos niște poze. Consider că alte vorbe-s de prisos, da’ acuma, dacă credeți că-i cazul, întrebați-mă. Să fiți sănătoși.
cam care-s proportiile de lapte si ciocolata? se topeste direct pe foc cico?..rin?
200 ml lapte, 40-50 g ciocolată neagră, 10 g zahăr brut. toate în cratiță cu fund gros.
Cum se face spuma de lapte?
încălzești 50-60 ml lapte, pui blenderul vertical în el și mixezi până se ridică spuma.
cum se face?spune ce este in lingura?
Personal, cred, ca intrebarile trebuiesc adresate frumos, cu respect si bun simt.
Cred totusi ca niste vorbe ar fi bune :) in lingurita e zahar brun?
da
Bun, merge si fara zahar. Apreciez efortul de taiat ciocolata, eu o rup in bucatele si daca laptele e fierbinte se topeste. Pana la urma trebuie sa faca si „destinatarul” paharului ceva efort ca sa merite ciocolata :p
numai bun cand ma doare gatul. Pt asta as adauga si o lingurita de unt cand topesc ciococo-ul…
O firmitura foarte mica din vanilia cea mare :) in lapte, inainte de mixare.
Nu mi-a iesit laptele spumă…de ce? Trebuie un lapte mai gras de 1,5?
A iesit perfect! Multumim fain de tot! Si spuma a iesit perfect :)
Pentru spuma de lapte exista in comert mixere speciale. Uite un link
http://aparat-pentru-spuma-de-lapte.compari.ro
Laptele trebuie sa fie fierbinte pentru a reusi spuma.
de acord, dar n-ai neapărat nevoie de el. adică te poți descurca onorabil cu orice blander vertical.
daca imi permiti …am observat postarea ta referitoare la plicul de praf si pare un pic nepotrivita ….ce pot sa ti transmit este ca diferenta intre o ciocolata calda si alta o face doar calitatea pudrei de cacao ..nimic altceva … pentru ca si plicul de praf ca si ciocolata pe care tu o folosesti pentru a face ciocolata calda cu lapte contin acelasi lucru in principal.
sau nu:).
plic: „zahar, zer praf, glucoza, cacao pudra (substanta uscata de cacao: 16% min.) cu continut scazut de grasime (unt de cacao: 10-12%), sirop de glucoza, grasime vegetala hidrogenata, lapte praf degresat (2%), stabilizator: fosfat dipotasic, amulsifiant: lecitina, arome, sare, agent de ingrosare: carboximetilceluloza”
ciocolată neagră: „masa de cacao, zahar, pudra de cacao cu continut redus de grasime, unt de cacao, emulgatori (lecitina din soia), poliglicerol, aroma”
sursa: http://calorii.slabute.ro
Am inteles mesajul. Multumesc!
ce ciocolata neagra folosesti?….in general :) ms
Adi, multumim de reteta! E maxim de delicioasa!