Am pregătit prăjitura cu brânză şi dulce de leche şi nici n-am apucat să mănânc mai mult de o felie. Am împărţit-o între prieteni şi toţi au cerut a doua porţie şi n-am scăpat până n-am împărtăşit reţeta.
Dulce de leche sau dulceaţă de lapte pe româneşte este un fel de cremă de caramel, rezultatul delicios al laptelui condensat. Pentru obţinerea unei conserve de dulce de leche, Adi a scris deja paşii în articolul acesta. Vă recomand să o pregătiţi cu o zi înainte.
Blat: 350 gr biscuiţi, 150 gr unt topit, 2 linguri zahăr
Cremă: 800 gr brânză tartinabilă (cremă de brânză), 60 gr zahăr, 1 conservă de 500 gr dulce de leche (reţeta aici) , 150 gr smântână, 3 ouă, 1 linguriţă extract natural de vanilie, 4 linguri de făină
Toate ingredientele de preferat la temperatura camerei.
Se macină biscuiţii în robotul de bucătărie, cât mai fin posibil.
Se adaugă untul topit şi zahărul şi se amestecă. Dacă nu dispuneţi de un robot de bucătărie, se zdrobesc biscuţii cu făcălețul.
Se pune amestecul într-o tavă de 23 cm, se nivelează baza şi se formează pereţii. Pentru a obţine un blat uniform, se foloseşte un pahar plat, rezultând şi un unghi drept între pereţi şi bază. Se dă la congelator până este gata crema, aproximativ 5-10 minute.
Se preîncălzeşte cuptorul la 170 de grade. Pentru cremă, se mixează brânza tartinabilă timp de 1 minut după care se adaugă şi zahărul şi se amestecă bine. Pentru pasul următor se încorporează ¾ din conserva de dulce de leche, urmată de smântână, extractul de vanilie şi făină. La final se adaugă ouăle pe rând, amestecând după fiecare, până se omogenizează crema.
Se pune crema peste blat şi se coace în jur de 55 de minute, la 170 de grade. În mijloc trebuie să tremure puţin, nu să fie ţeapănă. Dacă se rumeneşte deasupra, o puteţi acoperi cu o folie de aluminiu.
Va creşte puţin şi dacă se crapă, nu-i bai. Odată răcită, se va lăsa şi veţi avea un cheesecake plat. Se lasă să se răcească complet. Se încălzeşte restul de dulce de leche (se pune conserva într-o crăticioară cu apă şi se dă la foc mediu), astfel va fi uşor de întins peste cheesecake. Se adaugă stratul de dulce de leche şi se refrigerează cel puţin 3 ore.
Text&Foto: Lia Ștefan
Bună,
In descrierea preparării cremei se mentioneaza făina dar in ingrdiente nu apare… Despre ce cantitate este vorba ? Mulțumim.
Exact la asta ma gandeam si eu :)
Imi cer scuze, 4 linguri de faina
Multumesc
Faină prăjitură! Prin brânză tartinabilă se poate înțelege și Mascarpone?
Bună ziua! N-am încercat până acum cheesecake cu mascarpone, prefer brânza gen Philadelphia pentru că are alt gust decât mascarpone :).
Eu de obicei fac cheesecake cu 500gr mascarpone si 200 Philadelphia si iese foarte foarte bun, mai putin acid decat doar cu branza.
Buna seara. As dori sa va întreb ce fel de smântână ati folosit la reteta? Mulțumesc
Mulțumesc! Voi încerca întâi cu brânza Philadelphia. ☺
Buna! Pare o prajitura foarte buna, eu ador caramelul si este buna si pentru fetita mea. Este vreo posibilitate sa obtinem altfel caramelul, sa inlocuim conserva de dulce de leche? (e mai dificil de procurat) Multumesc!
Se gaseste in Auchan , este 7-8 lei o conserva
Imi puteti spune va rog daca 170° căldura sus jos sau sus jos cu ventilatie? Cuptor electric.Multumesc.
Imi puteti spune ce smantana ati folosit ?
Bună, Adi.
Cum aș putea adapta rețeta, dacă nu am biscuiți în casă și mi-e cam greu să aujng să cumpăr? Am toate celelalte ingrediente, mai puțin biscuiți…
Ms anticipat!
De care smântână? Pentru frișcă? Forma este de 23 cm ? Întreb pt ca mi se pare cam multa brânză