Mousse fructat

623

Modul meu preferat de a mânca fructe este în deserturi. Și nu cred că sunt singura. Desertul acesta este cremos și aerat, de nu îți mai trebuie altceva. Îl recomand și pentru cei mici, căci este o rețetă fără adaosuri, ci numa’ fruct și smântână. Puțin zahăr pentru cei iubitori de dulce, ca mine. Se poate și fără. 

Ingrediente mousse de zmeură
  • 150 g de zmeură
  • 20 g de zahăr
  • O lingură de suc de lămâie
  • 170 g de smântână pentru frișcă
Mod de preparare

Am început prin a fierbe la foc mic pentru 3 minute zmeura cu zahărul și zeama de lămâie. Apoi am  luat sosul de zmeură de pe foc și l-am strecurat de semințe, pastrând pulpa. Separat, am mixat bine smântâna pentru frișcă până s-a întărit puțin.  După ce s-a răcit sosul de zmeură, la 30 de grade, l-am amestecat cu smântâna ușor de la exterior spre interior, cu o spatulă de silicon.

Ingrediente mousse de mango
  • 100 g de piure de mango
  • 20 g de zahăr
  • 170 g de smântână pentru frișcă
Mod de preparare

Am procedat la fel ca pentru mousse-ul de zmeură. Am curățat mango-ul și l-am tăiat bucățele mici, iar apoi l-am dat în blender până a rezultat un piure cremos. Am bătut bine smântâna pentru frișcă până s-a întărit și apoi am încorporat piureul de mango, amestecand ușor de la exterior spre interior.

Pentru un aspect mai vesel, am folosit recipient din sticlă, pentru a se vedea frumos strurile. Niște zmeură proaspătă deasupra și este gata de lingurit.

Spor la gătit și nu uitați să fiți creativi!

Flaminia

Join the Conversation

  1. Foarte tare, nu credeam ca se face asa usor un mousse. Multumesc pentru reteta, se apropie sarbatorile si cum anul acesta stam acasa de sarbatori am ce sa gatesc de pe blogul dvs.!

  2. O reteta minunata, abia astept sa le fac copiilor in week-end! Multumesc pentru reteta.

  3. Multumim pentru reteta Adi, abia astept sa se faca sa il devorez impreuna cu familia!

  4. Ce reteta simpla si potrivita si pentru copii. Ale noastre fete nu agreeaza smantana, dar au devorat mouse-ul acesta :)

  5. Alexandra Mateescu says:

    Multumesc din suflet pt reteta! Nu am facut niciodata.. locuiesc in Statele unite.. sant bunicuța si as dorii sa ni spune ti si cum se asamblează.. ce smantana sa folosesc.. vaai si la noi cu Pandemia.. mai mult facem comenzi.. le as face la nepotei o surpriza.. va Multumesc din suflet si multe bucurii sa aveti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close