Tocăniță de pui sub capac de foietaj

1.2K

Atât de repede zboară timpul, încât iarna aproape ne bate la uşă. Odată cu sezonul rece vine nevoia, dar şi poftă pentru mâncăruri mai consistente, cu multe calorii. Îmi plac în general mâncărurile la cuptor, pentru că în casă miroase de vis. Dacă nu pregătiţi ceva la cuptor, măcar o pâine caldă şi tot e bine.
Tocănița aceasta de pui, cu legume şi foietaj este un deliciu pentru zilele ploioase de toamnă sau cele de iarnă, e consistentă şi delicioasă, mai ales dacă o mâncați aburindă. Vă asigur că nu o să vă opriţi la o porţie.

placinta-cu-pui-

Avem nevoie de: 1 piept de pui întreg, 1 ceapă, 1 ardei Kapia, 3 căţei de usturoi, 1 morcov, 1 ceaşcă de mazăre, 300 g ciuperci, sare, piper, pătrunjel verde, 2 linguri rase de făină, 3 linguri smântână grasă, apă/supă de pui, 300 g aluat foietaj.

placinta-cu-pui

Pentru început tocăm mărunt ceapa, usturoiul şi ardeiul capia, apoi tăiem felii morcovul şi ciupercile (felii mai groase sau jumătăţi). Pieptul de pui îl tăiem cubuleţe.
Într-o cratiţă punem 2 linguri de ulei şi călim ceapa cu usturoiul, apoi adăugăm morcovul, ardeiul şi cubuleţele de piept de pui. La sfârşit punem ciupercile, mazărea, condimentele şi pătrunjelul tocat mărunt. Acoperim cu apă sau supă de pui şi fierbem la foc mic până scade sosul şi legumele încep să se înmoaie.
Făina o dizolvăm în apă şi o amestecăm cu smântână. Turnăm amestecul în cratiţă şi amestecăm cu o lingură de lemn. Dăm în câteva clocote, apoi oprim focul.
Într-o tavă mare sau două mai mici punem compoziţia şi acoperim cu foaia de aluat foietaj. Opţional ungem cu un ou desfăcut în puţin lapte, pentru a căpăta o culoare frumoasă. Înţepăm în mijloc cu un cuţit, astfel încât să circule aerul şi coacem 25-30 minute, la 200 g Celsius, încălzire sus/jos.

placinta-cu-pui

Text&Foto: Andreea Dianu

Pasiune pentru bucătărie

alist

Join the Conversation

  1. În mod sigur voi face această rețetă! Toți ai casei adoră acest gen de preparate la cuptor, atât de potrivite sezonului rece. Mulțumesc!

  2. Ina Ionica says:

    Excelent! Reteta foarte bine explicata, pasii usor de urmat, ingriedente accesibile. A rezultat un produs extrem de gustos, care arata foarte bine. Apreciez foarte mult faptul ca ne impartasiti din experienta d-voastra. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close