Un nou fel de pâine-n ou?

606

Nu m-am trezit în dimineața asta cu impresia că a fi un inventator ori mai știu eu ce deștept, dar n-am mai mâncat mic dejun în felul ăsta și, până să aflu că au mai făcut și alții (și precis au făcut), mă bucur de noutate și descoperire. Când ai ingrediente puține la îndemână și vrei să ieși din rutină, nu prea ai de ales și ești nevoit să te joci, să improvizezi și să experimentezi. Așa am făcut și eu pentru acest mic dejun:

Am spart trei ouă și le-am bătut bine cu niște parmezan ras.

Am prăjit câteva felii de pâine.

Am mutat amestecul de ou și parmezan într-o farfurie care să permită accesul feliilor de pâine, în bol nu puteam (și nu puteam bate oul direct în farfurie, că era prea mul și dădea pe afară). Ignorați șunca din fundal, cum a apărut pe masă așa a și dispărut, s-a dovedit că nu-i nevoie de ea.

Am uns feliile de pâine cu brânză cu mucegai (doar pe o parte).

Am înmuiat feliile de pâine în ou cu parmezan pe o parte, adică pe partea fără brânză.

Am stropit cu ulei o tigaie antiaderentă și am prăjit feliile de pâine doar pe partea cu oul, un minut.

Cu oul rămas am făcut o omletă subțire ca o clătită.

Gata. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Buna idea. Trebuie sa ies si eu din rutina pentru ca faceam painea in ou in acelasi fel de fiecare data.

  2. E foarte buna painea in ou, pe vremuri cand erau copiii mici, era micul lor dejun preferat; si acuma cand vin pe la mine ce crezi ca vor dimineata: piane-n ou, sau cartofi prajiti taiati subtirel in care pun un pic de sunca, peste care torn oua din belsug batute cu branza sau cascaval depinde ce am in frigider.

  3. super :D eu am incercat asa:paine in ou…pusa in tigaie si abia atunci,am ras cas peste ea…am intors.o si a iesit grozav :)

  4. Mi-aduci aminte de copilarie cand eram rasfatata de mama cu acest fel de mancare. :) Desigur, eliminam din ecuatie branza cu mucegai!

  5. La noi in familie sa mananca friganele, paine mai tare data prin lapte si ou, prajita si asezonata cu zahar sau dulceata. Ideea ta este una foarte buna, sarata. Voi iesi si eu din rutina si voi incerca reteta cu branza.

  6. Ce pofta mi-ai facut…=P~

  7. o sa incercam:) multumesc!

  8. Ideal. Cu sguranta va fi la primul meu mic dejun – desi la cat de des servesc eu aceasta masa e posibil sa mai treaca ceva vreme.

    1. Adi Hădean Author says:

      razvan, e cea mai importantă masă a zilei ):

  9. Da Adi, stiu asta, dar viata asta agitata ne face din pacate sa uitam de lucrurile cele mai importante.

  10. sanda zeic says:

    Ai talent la scris,
    intreb daca ai scos si o carte de bucate,
    sa o avem la bucatarie?

    1. Adi Hădean Author says:

      sanda, am scris o cărticică în 2003, nu mai am decât un exemplar:)

  11. O alta reteta insa ceva de dulce: paine in lapte, dupa care in ou, si dupa la prajit.yummmy;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close