Banana-n bacon

513

Pentru precedenta petrecere pentru care am gătit, am făcut o serie de antreuri reci ceva mai îndrăznețe. Unul dintre ele, care n-a fost ideea mea, mi-a plăcut în mod deosebit. Atât de mult că am vrut să-l împart cu voi. Iată-l:

E simplu de făcut și puțin costisitor. Ai nevoie doar de bacon (felii subțiri), banane, foaie de copt și cuptor.

Ar fi bine ca bananele să nu fie foarte coapte, o să înțelegi de ce în curând.

Înfășoară segmentele de banană (groase de 2 centimetri) în bacon.

Pune toate rulourile pe foaie de copt apoi într-o tavă, la cuptor. Zece minute, 200-210 grade Celsius. Dacă temperatura e mai mică va trebui să ții rulourile mai mult în cuptor, asta va duce la înmuierea bananelor. Tot banane moi obții și dacă folosești banane prea coapte. Gustul e bun dar aspectul nu-i cel mai reușit.

Poți să pui rulourile pe un șervețel până se răcesc sau poți să le pui pe masă calde, e bine și așa, și așa.

Au avut succes, le recomand cu căldură.

Ce spuneți de combinația asta?

Să fiți sănătoși.

 

Join the Conversation

  1. Mi se pare „ciudata”,dar cum gusturile nu se discuta,cred ca se poate incerca !

  2. intotdeauna e o provocare sa incerci ceva diferit, chiar daca nu stii ce va fi. ca doar nu moare nimeni de niste bacon si banana:)

  3. Trebuie ca sunt tare bune. Eu am mancat banana pe frigaruie si este buna. Da si foarte rapid de facut. Thanks for sharing.

  4. Trebuie sa fie interesant si cu banane! Eu fac acest aperitiv in varianta cu prune confiate, are intotdeauna un succes teribil printre prietenii mei, chiar te rog sa-l incerci :)

  5. asan ozgian says:

    am mancat asa ceva dar se folosea in loc de banane un fel de banana care se chema (platano),se consuma foarte mult in america de sud si in caraibe!

  6. yami trbuie sa fie bun,imi place noul tau site

  7. Pare interesant, desi nu prea pot sa imi imaginez gustul. Am sa incerc :)

  8. simonacosima says:

    Am incercat si eu varianta cu prune uscate – foarte gustos!
    Foarte bun este si ficat de pui cu bacon.

  9. Excelent! Multumesc frumos pt idee!Am mai făcut carne cu banane,era piept de pui rulat pe banană,cu vin alb,caşcaval,lăsat la cuptor până se rumeneşte bine carnea şi scade vinul.Combinaţia carne-banană este minunată,puteţi încerca.
    Chiar mă gândeam la nişte aperitive mai”aşa” pentru Revelion.Am să fac asta şi curmale învelite în costiţă.Să vedem ce vor zice mesenii.
    Mulţumesc frumos şi să fii sănătos!

    1. vreau si eu reteta asta,daniela..piept de pui,cu banana,vin alb si cascaval…

  10. Interesanta combinatia….nu am mancat niciodata, dar zau ca merita incercat….
    Weekend placut !

  11. N-am încercat, dar sună tentant. Poate acum, de sărbători. Varianta cu prune uscate îmi place foarte mult, am făcut des în anii trecuţi, vai de colesterolul meu! :)

  12. Mmmm, ce bine arata! Maine incerc si eu! Cu siguranta e un gust divin! Combinatia banane-carne e dementiala! Pacat ca la noi nu se prea gasesc plantains (platanos), o alta ruda a bananei, mai putin dulce si mai tare. Pomenea cineva mai sus de ele. Am avut si eu ocazia sa mananc maduros (banane din acestea, platanos, prajite) si tostones (banane prajite de doua ori si turtite ca niste banuti). Maduros, care au un gust dulce-caramelizat se manca alaturi de preparate din carne, iar tostones (sarate) se servesc de obicei cu un sos de usturoi cu ulei de masline si alte verdeturi.

  13. Felicia Chirila says:

    CRED CA ESTE O COMBINATIE EXTRAORDINARA…eu am incercat banane cu oua ochiuri si mi-a placut mult

  14. Original. Am facut de mult de tot (cand bacon-ul se numea costita afumata) rininchi inveliti la cuptor. Se mancau calzi. Mi-e teama doar ca bacon-ul rece ar putea avea un gust putin slinos.

    1. Adi Hădean Author says:

      fabdo, acum avem prea multe versiuni de costiță afumată, trebuie să le diferențiem cumva:)

  15. E adevarat, bananele plantain sant delicioase, taiate in felii si prajite in ulei. Se fac peste tot in Africa de vest si centrala. In Coasta de Fildes acest fel de mancare se numeste aloko.

  16. hmmm…. sunt un pic reticenta :P cred ca voi ramane la clasicul prosciutto-melon

  17. am sa incerc si eu banane cu bacon si prune uscate cu bacon si am sa pun pe platou din ambele ca-mi vin finii de craciun si vreau sa fac ceva deosebit!!!

  18. si altceva ce mai puneti pe masa de Craciun?mai vreau idei !

  19. CRISTINA-FELICIA says:

    Imi plac foarte mult retetele tale si pe unele chiar le-am incercat,te urmaresc de aproximativ 1 an,aproape zi de zi si pot spune ca mai cucerit cu talentul tau!As dori in viitor mai multe retete de aperitive! Multumesc anticipat!

    1. Adi Hădean Author says:

      cristina, mulțumesc

  20. idee geniala. o sa incerc chiar azi cand ajung acasa

    super tema noua, nu am mai intrat de ceva timp nea Hadene pe la matale pe acilea.

    1. Adi Hădean Author says:

      bine (că) ai revenit

  21. wow, ce bine suna!
    am sa le fac pentru aperitivul de craciun. obisnuiam sa fac doar piept de pui invelit in bacon, dar combinatia asta mi se pare foarte tare!
    asteptam si alte idei de aperitive!
    thaaank yoooou! :)

  22. In lipsa unui cuptor, merg si pe gratar de aragaz? Multumesc

    1. Adi Hădean Author says:

      am îndoieli dar poți să încerci și să ne spui:)

  23. Am incercat pe gratar de aragaz. Mega delicioase! Mai mult de atat am starnit curiozitatea multor cunostinte iar de atunci se invita la mine sa le pregatesc asa ceva :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close