Coșulețe cu ciuperci și cârnăciori

806

Mai țineți minte postarea cu limone Amalfi ? Dacă nu nu-i bai mare, doar am pus link spre amintiri. Inspirat de această rețetă și știind că am lucruri puține în frigider iar piața-i prea departe pe ceața asta (e cam cețos Clujul în perioada aceasta), am construit următoarele:

Am adunat ingredientele: câteva ciuperci, o bucată de caș, un borcănaș cu smântână, niște cârnăciori de bere rămași din week-end și două mingi roz, zemoase, numite de mai toată lumea…grapefruit.

cosulete cu ciuperci si carnati 01

Mai întâi am tăiat fructele pe la ecuator.

cosulete cu ciuperci si carnati 02

Am extras pulpa.

cosulete cu ciuperci si carnati 03

Am obținut repede și ușor patru coșulețe. Au mai rămas pe pereți câteva alveole cu zeamă de grapefruit, lucru bun pentru că aromează mâncarea foarte fin. Dacă nu vă omorâți după gustul amar, folosiți portocale:-).

cosulete cu ciuperci si carnati 04

Am pus ciupercile tăiate în coșulețe.

cosulete cu ciuperci si carnati 05

Am pus apoi cașul rupt în bucăți nu foarte mari.

cosulete cu ciuperci si carnati 06

Am pus câte o lingură de smântână în fiecare coșuleț și am mai pus și cârnații, tăiați în jumătate.

cosulete cu ciuperci si carnati 07

Am stropit cu ulei de măsline extravirgin și am presărat piper proaspăt măcinat, peste fiecare coșuleț.

cosulete cu ciuperci si carnati 08

Am pus coșulețele într-o tavă și le-am dat la cuptor (încins deja) pentru 15 minute.

cosulete cu ciuperci si carnati 09

Am obținut destul de multă bucurie pentru papile cu foarte puțin efort…

cosulete cu ciuperci si carnati 11

…cu foarte puține ingrediente…

cosulete cu ciuperci si carnati 12

…și cu foarte puțină cheltuială.

cosulete cu ciuperci si carnati 13

Să fiți sănătoși.

cosulete cu ciuperci si carnati 16

Join the Conversation

  1. ce bine arata.. felicitari :)

    1. Dani, mulțumesc:-)

  2. Wow, arata extraordinar! A ajuns mirosul pana aici :)

    1. Fetelor, dans! :-)

  3. Arata tare bine ,si sunt convinsa ca sunt si gustoase imi place ceia ce faci ai „fantezii” culinare . O intrebare nu se amaraste continutul de la coaja de fruct coapta?

  4. Marioara, am spus și mai sus, dacă nu vă place gustul amar, încercați cu portocale. Din grapefruit se formează un sos ușor amărui dar nu deranjant, în plus, chinina din el ajută la digestie:-)

  5. Interesante cosuletele!!! Eu o sa incerc sa las putin mai multa pulpa si varianta cu portocale. Avand in vedere cat de acrisoare sunt cele care le-am mancat pana acum, cred ca ar fi o solutie. Felicitari pentru originalitate!

  6. Elena, mulțumesc. Nu cred că mai multă pulpă ajută, e vorba totuși de brânză și smântână la mijloc, combinația ar putea fi nefericită:-)

  7. Simplu si ingenios, felicitari. :)

  8. Adi…acum m-am ridicat de la masa dar….degeaba ! Tot salivez la bunatatile tale !!!
    Asa cum spui si tu: ieftin si gustos !
    Bravo tie….
    Adi am o rugaminte la tine…
    Imi dai si mie un vot te rog frumos ???
    http://www.e-retete.ro/concurs/2/concurenti/3
    Ca sa nu mai cauti tu Cod Produs BergHOFF iti dau eu unul :1112404
    Multumesc anticipat !
    Trebuie validat votul pe mail….
    Sper ca nu te superi ….

  9. Esti extrem de ingenios! Jos palaria!

  10. Sidy, am votat, succes:-)
    VertAnge, cred că mai degrabă atent dar îți mulțumesc:-).

  11. Multumesc frumos Adi !
    Raman datoare….

  12. Deci eu propun ca noi să îţi spunem ce avem prin frigider şi tu ne faci nişte reţete customizate, ca să nu mai mergem noi la cumpărături:) Cu muştar, ketchup, mere şi nişte dulceaţă de smochine ce poţi să faci? Cam asta se găseşte pe la mine prin frigider. Tre’ să fac mâine cumpărături:)

  13. Roxana, cu ce ai tu în frigider, poți face cumpărături:-). Cu mere și dulceață de smochine poți face un desert foarte bun. Scobești merele, le umpli cu dulceață și le lași la cuptor 25 de minute.-).

  14. mm.. da, e o idee cu desertul:) mersi. Eu de obicei le bag cu zahăr, nucă şi scorţişoară.

    1. Și eu, dar nu mă feresc de alte combinații. În plus, dacă doar atât ai la îndemână…:-)

  15. Tocmai le-am incercat, dementiale !! Noua ne-au placut alea cu grapefruit mai mult :)

    1. Horia, să vă fie de bine. Și mie îmi place ușor amărui.

  16. Trebuie sa spun asta: un coleg de serviciu, Mihai, mi-a spus despre bunatatile pe care le faci. Am deschis blogul tau si m-am convins imediat, salivand de zor.
    Idei simple, bune si deloc fixe.
    Dar pe langa papa bun m-au „marcat” si alte chestii: cutitul pe care il folosesti, sticla pentru uleiul de masline. Meserie!
    Azi voi incerca sa transform si eu niste grapefruit si apoi te voi citi in fiecare zi.
    Sa ai spor maxim si inspiratie!
    PS: Cu miezul grapefruitului ce ai facut?

    1. Giosby, mulțam :-). Cu miezul am făcut ce fac de obicei: l-am mâncat. :-)

  17. genial! saptamana viitoare incerc si eu, neaparat! suna bun si usor de facut!

  18. Cristina says:

    Am facut azi, cand am venit de la lucru, ca mi-era o fooooaaaaame…si nu aveam timp de pregatiri indelungate…
    A iesit demential! Am inlocuit eu casul cu branza de burduf, ca aia aveam in frigider, si carnaciorii de bere cu cabanosi (din acelasi motiv), dar tot a iesit o bunatate! Am mancat 2 grapefruit – deci 4 jumatati- numai eu. Sotul a venit acasa cand mai erau doar 2 jumatati. Maine trebuie sa-i fac din 8 grapefruit….:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close