Supă cremă de dovlecel (cu variantă de post)

1K

Dovlecelul nu-i o legumă de iarnă dar, miracol, se găsește inclusiv în piețe. Tot în piețe dar și-n supermarket, găsim zucchini, o rudă a dovleacului care seamănă uimitor de bine cu dovlecelul. Rețeta de azi face parte din programul Farfurii curate și a fost destinată unei luni de sfârșit de vară dar pentru că programul a fost dat oricum peste cam de 7 ori de când l-am început, o să v-o arăt acum urmând să o folosiți când vă convine.

Mai întâi puneți dovlecelul (spălat bine și cu extremitățile tăiate) tăiat în bucăți mari, la fiert în apă cu puțină sare. Dacă optați pentru varianta de post, puneți și un cartof făcut cubulețe în aceeași oală.

Într-un sfert de oră legumele-s fierte. Turnați peste ele (și peste apa rămasă – apropo, la un kilogram de dovlecel +200 de grame de cartof, puneți 3 litri de apă) 150 de mililitri de smântână dulce și pasați conținutul oalei cu un blender.

Sigur că în varianta de post nu puneți smântâna și de asta v-am spus să puneți cartoful, el va face supa mai cremoasă și-i va da corpolență. În ceea ce privește codimentele, vă recomand sare, piper (pe astea nu dacă dați supa copiilor mici), cimbrișor sau chiar frunze de mentă. Uleiul de măsline exrtravirgin e un bonus dacă vine în porție mică (ia, câțiva stropi).

În cazul în care nu s-a înțeles, la fel porcedați și dacă folosiți zucchini. Completați supa cu crutoane și aromele cu frunze de pătrunjel dacă doriți.

Să fiți sănătoși.

Foto: Cristian Burz. Nikon D3000, obiectiv 18-55. Powered by Nikonisti.

Join the Conversation

  1. „2 de grame de cartof” Ai vrut sa scrii 200 de grame?

  2. Adi Hădean Author says:

    da. tastatură veche, cafea prea puțină. mulțumesc:)

  3. felicitari ca propovaduiesti si postul!

    1. Adi Hădean Author says:

      Cătălin, nu propovăduiesc nimic, încerc doar să le ofer o opțiune celor care au ales să postească:).

    2. raman in picioare felicitarile! :)

  4. Oana M. says:

    Am facut supa exact ca la reteta. Cu frunze de menta. Pentru cum mancam noi, mi s-a parut gustul prea putin intens. Asa ca o mai fac o data astazi (am musfiri, sper sa imi iasa) cu 2-3 morcovi, o telina mica cu tot cu frunze si un pastarnac.

  5. Sorin Rusu says:

    Felicitari pentru reteta! In loc de smantana am pus lapte de cocos si la final menta. A iesit o bunatate :)

  6. Am incercat si aceasta supa. Delicioasa, usoara, sanatoasa! Ne plac foarte mult, mie si sotului meu, preparatele de aici! Cand nu am idei, intru si sa uit ce retete sunt cu ce am eu in frigider si in camara. Imposibil sa nu gasesc ceva! Multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close