Cheesecake cu rodie și dulce de leche

614

Cheesecake-ul ăsta are parfum de vacanță. Are dor mult, dorul meu de călătorii. Are dulce de leche. Tradițional din America de Sud, desert în sine, dar grozav folosit și ca ingredient în alte deserturi. Mi se pare că se completează perfect cu gustul delicat al cremei de brânză, așa că l-am integrat într-un cheesecake aromat cu lime, mandarină și rodie, exotic. Acum nu se mai găsește așa greu dulceața de lapte pe piață și nici nu trebuie să o mai faci de la zero, căci e tare anevoioasă. Eu am folosit Dulce de leche Mardel, comandat online.

Avem nevoie de următoarele:

Pentru blat:

  • 800 g de biscuiți cacao (sau simpli)
  • 150 g de unt topit

Pentru crema de brânză:

  • 800 g crema brânză fină
  • 2 lingurițe de amidon
  • zeamă de la un lime și de la o mandarină
  • coaja rasă de la o lămâie
  • semințe de rodie
  • 1 linguriță de rom brun
  • 120 g de zahăr
  • 6 ouă
  • 100 g Dulce de leche Mardel

Pentru decor

  • 1 lingură de dulce de leche amestecată cu 2 linguri lapte (încălzit totul)
Preparare:

   Întâi am făcut blatul, mărunțind biscuiții la robot și amestecând-i cu untul topit. Am uns o formă cu inel detașabil cu unt și am pus hârtie de copt peste (și pe pereți), apoi am turnat amestecul nisipos de biscuiți și am presat bine.

Pentru cremă am amestecat cu mixerul toate ingredientele. Deasupra am pus din loc în loc grămăjoare de dulce de leche și am tras ușor de ele cu un cuțit. Am pus apoi crema peste blat și am copt în cuptorul încins în prealabil la 190 grade, pentru aproximativ 1 oră. Cât cheesecake-ul era în cuptor am topit o lingură de dulce de leche cu doua linguri lapte obținând un fel de sirop. După coacere, cheesecake-ul trebuie răcit complet înainte de a-l tăia (minimum 4 ore la frigider). Eu l-am ținut la frigider peste noapte. A doua zi am stropit cu sosul din dulce de leche cu lapte, și în sfârșit l-am tăiat, spre bucuria copiilor.

Nu vă spun prea multe despre cât de minunat este gustul. Mi-aș dori să îl încercați.

Cu drag, Andreea

Join the Conversation

  1. Irina Geambașu says:

    Bună, dulcele de leche l-ai amestecat cu celelalte ingrediente sau l-ai folosit doar pe deasupra? Mulțumesc!

  2. Buna ziua! Ce branza fina (tip branza/brand) ati folositi la reteta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close