M-am trezit că mai am în frigider apio (vezi aici detalii) și broccoli rămase de la rețeta de ieri. Hmmm, oare ce să fac cu ele? Supa-cremă părea soluția perfectă, mai ales că am primit recent un blender foarte bun (pentru rezultate satisfăcătoare în muncă și participare meritorie la concursul blogurilor culinare de pe Gustos.ro). Am mai adunat pe lângă mine bruma de ingrediente de care mai aveam nevoie și am purces la treabă.
Dacă găsiți fire tinere de apio, puteți să le mâncați crude, în salate, sunt foarte parfumate. Cele mai puțin tinere sunt perfecte pentru supe-ciorbe-creme.
Broccoli, preferatul multora. Nu-s un mare fan dar merge:).
Nu aș fi putut să fac o supă-cremă pe gustul meu dacă nu aveam ulei de măsline extravirgin și smântână dulce.
Pentru ca mâncătorul de carne din mine să aibă parte de satisfacție, am alăturat supei niște kaiser.
Usturoiul e pentru aromă, firește.
Am pus legumele într-o oală cu apă clocotită și le-am fiert zece minute. Am luat oala de pe foc și am turnat în ea două lingurițe de ulei de măsline.
Am pus blenderul la treabă.
Am adăugat smântâna.
Am condimentat cu sare și piper proaspăt măcinat.
Am tăiat kaiserul cubulețe și l-am rumenit într-o tigaie antiaderentă, fără ulei sau alte grăsimi.
Am prăjit o felie de pâine și gata prânzul de ieri.
I-a plăcut chiar și Ralucăi iar ea nu se omoară după supe, pe de o parte și după broccoli pe de altă parte.
O să mai fac, de bună seamă.
Să fiți sănătoși.
Crutoane de kaiser, iată o idee foarte gustoasă (şi plină de colesterol, dar nu luăm în seamă asta) pe care o întîlnesc prima dată la o supă-cremă. Am notat!
Supa-cremă de legume, în orice combinaţie, este printre preferatele mele.
Lucia, supa cremă de gulii (am făcut recent una) îmi place grozav, chiar mai mult decât asta. O să fac în curând și pentru blog:-)
Mi-e foaaaaameeee!!!! :((
Ce bine arataaaa! :)
și cât de bunăăă a fost…:-)
Ca sa pastreze culoarea verde, fiica mea a scos buchetelele fierte de broccoli si le-a cufundat cateva secunde in apa cu gheata, apoi le-a pasat impreuna cu lichidul in care au fiert, turnat putin cate putin, pana la consistenta dorita. Am servit-o cu felii de bagheta prajite in ulei de masline, aromat cu usturoi. A iesit o supa crema delicioasa!
chiar suna bine. As manca si eu asa ceva. Data viitoare, daca nu uit, imi iau cele necesare de la market ;)
Marius, te încurajez să faci asta:-)
Domnu Hădean, cu kaiser-ul ăla m-ați omorât. În sensul bun. Crema asta a dumneavoastră mă inspiră atât de tare încât îmi vine să mă apuc de cântat la lăută precum domnul Sting…
Tanti Jeni, Sting să fie!:-)
No.. la tura asta nu mi-e pofta. Arata tare-tare bine, dar nu ma imbie. Broccoli, supa… as incerca, dar de gatit nu as gati :)
vai ce bine arata slaninuta aia cu carne….
Diana, nu-i bai, pune pe altcineva:-) (oricum, ce te reține? poate te ajut să treci peste) :-)
Dane, de acord:-)
apio astea-s bune de tot si in Bloody Mary:D
daaa:-)
Cam cata apa folosesti .. caci nu prea pot sa apreciz cantitatea de apa la cantitatea de legume .. ca sa nu imi iasa o posirca in loc de crema :) Mersic.
Bianca, am folosit un litru de apă la cantitatea de legume din supa asta (250 gr broccoli, 250 gr apio). Cu plăcere:-).
Laura, nu văd de ce nu ți-ar ieși:-)
mmm…iar mi-e pofta:) hmm..de data asta cred ca ma apuc de treaba” hahahaha, sper sa-mi iasa si mie.
Am executat aseara si a iesit super nemaipomenit!
Multam de idee!
Irina, cu plăcere:-)
Adi,felicitari inca o data…supele creme sunt f sanatoase,trebuie sa incepem si noi sa gandim modern,inca o data simplu si sanatos.Imi place cum ai dat ‘corp’ supei cu kaiser.La fel de bine,daca imi permiti un mic pont putem adauga un ou fiert(dar nu in coaja,ci poached)…
George, corect, oul ar fi mers foarte bine. O să-l pun zilele astea într-o supă-cremă de spanac.
foarte buna supa, acu am terminat-o, am adaugat si un cartof si o ceapa mica :)
nam avut kaiser…data viitoare
Cat usturoi pui si unde?pisat ?sau la fiert odata cu broccoli?:D Si spune-mi pls smantana dulce ce marca este ca nu stiu cum sa o caut la market…..Ms mult ….yum…
Inca ceva ..:) am vazut acei germeni …vreo 5-6 tipuri…pot sa pun deasupra?Dar cum?cruzi asa?sau trebuie gatiti?Ce germeni merg…?
Nu sunt fana supa crema, dar in weekend am facut de morcovi, pot spune ca a fost delicioasa. Acuma caut reteta pentru cea de brocoli :)
Am notat reteta, pentru ca saptamana aceasta aceasta o sa fie in meniu.
Multumesc.