Bombă la grill

383

Rețeta de azi e pentru Rox. Pe care n-o cunosc, nu-mi dau seama dacă-i o bombă sexy, o bombă drăgălașă sau explodează-n ea pasiunea pentru gătit dar știu că a participat la jocul cu poze pe blogul meu și că a câștigat dreptul de a primi o rețetă. Îi place carnea-n diverse combinații așa că am îndrăznit o combinație de carne cu carne și cu puțină carne. Am văzut câteva poze aici și m-am inspirat din ele. Recunosc, am pus ce-am crezut eu că trebuie să pun, că n-am văzut rețeta. recunosc și că nu-s atât de dichisite bombele mele dar nici bacon de Doamne-ajută n-am aflat și m-am descurcat bugăt de onorabil, cred. Sper. Înainte de orice altceva, vreau să vă spun că bombele cu pricina s-au petrecut cu ocazia vizitei de pace și prietenie a unui proaspăt blogger culinar, Foodie pe numele lui online, Emil Tamaș pe numele din buletin. Cu aceeași ocazie am beneficiat și de o lecție foto gratis din partea lui Dorin Noge, care a și făcut o parte dintre fotografiile postării (mai exact, alea faine) și le-a aranjat pe toate pentru a arăta cât mai bine pentru Rox. Iacătă rețeta și ce-am făcut cu dânsa:

Carnea tocată (600 de grame), de vită și porc, amestec destul de bun (mai mult porc), destul de fin.

bomba grill 01O bucată de kaiser tăiată în felii subțiri, pe lungime.

bomba grill 02O altă bucată de kaiser, tăiată cubulețe.

bomba grill 03Sare, piper boabe, boia, usturoi, ardei iute, cardamom, chimen. Gustați amestecul înainte de a-l pune peste carne și echilibrați gusturile după poftă/plăcere.

bomba grill 04

Zdrobite bine, făcute pastă.

bomba grill 05

Pasta și carnea frământate împreună, cinci-șase minute.

bomba grill 06

Kaiserul împletit după modelul din figura de mai jos.

bomba grill 07

Carnea peste kaiser, peste carne kaiser și parmezan ras.

bomba grill 08Toată povestea transformată-n ruladă.

bomba grill 09
Rulada învelită-n două straturi de folie, pusă pe grill și întoarsă de două-trei ori în 20 de minute.

bomba grill 10

Rulada scoasă din folie și perpelită pe grill la jar mai moale, încă 6-7 minute, rotind-o des.

bomba grill 13

Între timp puteți arunca pe grill câteva legume.

bomba grill 12

Rox, sper să-ți placă.

bomba grill 15

Să fiți sănătoși, cu toții.

bomba grill 19

Join the Conversation

  1. Păi nu prea-s sănătos că mor aici pe baricade. Arată incredibil de bine şi pare şi uşor de făcut… soare îmi mai trebuie la Braşov că în balcon nu prea pot face grătar! Să fii sănătos.

  2. Hmmm, de as putea arunca 20 de kile de porcarimi de pe subsemnatul, mai ca as jindui si la altceva decit prazul ala grataruit. Pina atunci, bag plantane la gratar, peste care pun print-screenuri de la Adi.

  3. am sa trec la favorite bunatatea asta. Se intelege ca eu o sa mananc mai mult legume . Oare cum ar fi preparate cu carne tocata din piept de pui?

  4. AlexT, dă o fugă până la Bușteni:-)

    Fatduck, am aceeași probelmă și mă limitez la a gusta și la a mă bucura de plăcerea celor c mănâncă

    Adriana, ar fi foarte bine și cu carne de pui, se poate toca lejer. La condimentare poți să înlocuiești chimenul cu coriandru boabe, merge mult mai bine cu puiul (sunt niște boabe asemănătoare cu cele de muștar, le găsești la raioanele d econdimente din supermarket de obicei).

  5. ah, numa bine ca mai incolo un pic incingem si noi gratarul in curte :D

  6. Oaaa, Zazuza, da, gratar… Inca putin si parasesc definitiv buda-pestele unguresti pentru Bucurestiul mult-urit. Partea buna e ca o sa pot baga un gratar cu niste pulpe de pui (adi, citeste porc, sa nu intru la off topic) la soacra-mea la Mislea, cea pe care am oripilat-o cu crevetii mei.

  7. Oooo, Adi, arata minunat! You made my day! Sunt innebunita dupa kaiser, dar o sa trebuiasca sa dau o raita pe la magazinele poloneze, sarbesti si rusesti din SUA ca sa il gasesc ca americanii astia n-au auzit de asa ceva :(
    Nu ma las insa pana nu-l gasesc! Multumesc frumos pentru reteta. O sa o printez si sa o pun la loc de mare cinste :)

  8. super tare arata magnific…dar saracul colesterol…vai mama noastra

  9. Imi curg balele ,sa iertati ! Sunt o gurmanda incurabila cu mari probleme de colecist. Vedeti la ce ora postez !!!!!???? nu pot dormi din cauza cinei de aseara ! Toate bune si frumoase da’ cardamomoul ala de unde ? Io n-am vazut asa ceva .
    Cum m-as putea lipi si eu la o reteta cu dedicatie ca n-am reusit sa gasesc amanunte ???

  10. Stef, corect :-))
    Mari, cardamom găsești în magazinele naturiste de obicei sau în unele supermarketuri. În Cluj de exemplu sunt cel puțin trei locuri în care poți găsi. Sigur că te poți și lipsi de el:-)

  11. Era să uit, rețete cu dedicație poate voi mai da la următorul joc/concurs de pe blog.

  12. Se gaseste cardamom macinat prin supermarketuri, marca Fuchs.

  13. Ar merge reteta asta facuta si la cuptor? Fiind in imposibilitatea de a folosi un grill in momentul de fata…. :))

    1. Jus, cu siguranță că merge. O oră la temperatură scăzută, opt-zece minute la temperatura maximă, pentru rumenire. În prima oră ții tava cu „bombe” sub folie de aluminiu.

  14. Mihaela says:

    Arata super, banuiesc ca si savoarea e una pe masura! Ma gandesc ca se poate face si in cuptorul electric, la functia grill, dar am doua intrebari tehnice:
    – temperatura scazuta insemnand cam cate grade si
    – temperatura maxima, tot asa, cam cat?
    Mersi!

    1. adihadean Author says:

      mihaela, 150 grade respectiv 200-220

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close