Acum două zile am tras pe dreapta la piața Mărăști. Eram cu bicicleta, ploua tare iar ei au copertine. Nu-mi trebuia nimic dar dacă tot m-am trezit acolo, am procurat una-alta. De exemplu, un kilogram de cartofi noi mici-mici, mai mici decât un ou – 60 de bani. Da, ați citit corect. O legătură de morcovi și una de pătrunjel: un leu și 50 de bani (am prins o tanti generoasă, probabil din cauza ploii ori poate pentru că eram ud ca un mâț lăsat în drum). Trei roșii și o jumătate de kilogram de urdă – aproape șapte lei. Am ajuns acasă și…
Am spălat legumele și le-am pus în tigaia din fontă (sfeclă fiartă aveam acasă, usturoi la fel, cimbru de asemenea).
Am pus peste legume o cană de apă, două linguri de ulei de măsline, sare și piper.
Și puțin chimen. Apoi le-am pus în cuptor. 20 de minute la 200 de grade Celsius.
După zece minute arătau așa:
După alte zece:
Din urdă, roșii, pătrunjel și puțin ulei am făcut o salată.
Ardeiul copt e un bonus, rămăsese de cu o zi înainte.
Multumesc frumos pentru idee ! STIMA
Buna dimineata!
Arata mortal legumele astea. Care e faza cu usturoiul cu coaja? Am mai vazut si la tine pe blog si prin alte parti. Are alt gust? Banuiesc ca nu mananca nimeni cojile uscate…
Alina, nu mănânci cojile dar usturoiul se coace frumos, fiind protejat de ele:).
Aha, atunci o sa incerc si eu asa. Multumesc :)
arata perfect si cred ca a fost delicios – multumim pt reteta:)
acuma salivez masiv…. arata delicios de leguminos!! trebuie sa dau o fuga si eu pe la piata :) dar din cuptorul meu nu cred ca ies asemenea minuni.
Maria, doar răbdare să ai:)
Sanda, cu drag:)
Arata absolut fabulos (si sunt convins ca si gustul e la fel). Pe mine ma tot fascineaza tigaia aia de fonta grea a ta. De unde o ai?
jollyca, de la auchan. mulțumesc.
Alina, usturoiul nu numai ca se coace frumos dar este si mai delicat ca miros si gust (delicios!!!!)
Adi… pozele tale sunt asa de expresive incat aproape nu mai au nevoie de comentarii :)
Abia astept sa incerc reteta si cu sfecla…
Arata extraordinar,sunt sigur ca si la gust e la fel.Sa’ti dea Dumnezeu sanatate! Sa ne traesti!
Salve Adi!
Asta da inspiratie! Si experienta! Bravos!
Toate cele bune!!!
Arata minunat, felicitari!
Ai incercat aceeasi reteta la cuptor dar fara sa adaugi apa? doar ulei de masline un pic mai mult trebuie . Ies mai dulci…normal :) (doar cu sfecla as avea emotii).
De unde pot cumpara o tigaie de fonta cum ai tu?
Multumesc.
weekend fain!
Cristina, de la Auchan. Nu aș face asta fără să adaug apă:). Nu în tigaia de fontă.
Multumesc frumos Adi. Dar in tava ai incerca? ;)
azi am musafiri, un eveniment in familie, vom avea o masa Adi Hadean. N-am avut ragaz ca sa te inteb mai din timp, zilele trecute. muschiul este la marinat de doua zile, grupa de sosuri publicate anterior mi-a venit la fix (sper sa imi placa, pt. ca sunt gusturi noi, risc avand si musafiri) si vreau sa colorez farfuria si cu legume coapte.
Am inteles bine?
1. nu decojesc legumele. le stric daca le frec cu buret de sarma nou ca sa le curat mai bine? tu cum procedezi? …stiu, sunt detalii, nimicuri, dar vreau sa fie bine
2. sfecla o fierb al dente (cam cat timp astea mici de 6cm?) si apoi o pun la copt? in farfurie o servesc decojita? ii scot coaja inainte de fierbere sau n-o fierb deloc?
3. n-am cartofi noi dar sunt cam de 5 cm, nu prea mari. sa-i fierb un pic inainte de a-i coace? 10 minute?
iti multumesc pt raspuns
1. un burete curat e suficient (partea abrazivă).
2. o testezi cu o scobitoare.apoi o coci. poți cu coajă sau fără, cum vrei.
3. o fierbere scurtă ajută
succes și poftă bună.
multumesc :)
asa am sa fac
muschiuletul arata bine. sper sa apuc sa fac si vreo poza ca ar fi pacat
aprecieri si multumiri din partea mea si a musafirilor mei pentru masa de astazi. a fost bine
Buna Adi,
Chiar as vrea sa incerc reteta :) Pot sa adaug si alte legume gen dovlecei, telina si ce mai am prin frigider?
Am un vas frumos de ceramica, sper ca merg coapte si acolo. Mare mea problema cand gatesc la cutor este ca mereu ceva nu se coace complet :( De exemplu: cartoful se va coace mai greu decat un dovlecel, ca are alta textura. Sa fierb putin inainte telina, morcovul, cartoful? Ce sfat imi poti da?
Multumesc frumos.