Săptămâna asta nu prea am gătit cu carne. Se întâmplă, mai ales vara, ca în timpul săptămânii să mănânc mai multe legume și fructe iar în weekend să compensez cu multă carne făcută la grătar. Nu mă întrebați de ce-i așa, n-am o explicație. Nici nu simt nevoia să am o explicație pentru orice, mai ales că și mâncarea fără carne îmi iese binișor. De data asta vă arăt niște paste cu zucchini (care da, sunt un soi de dovlecei, dar sunt diferiți de dovleceii pe care-i cultivă mătușile noastre pe la țară, așa că o să-i numesc…zucchini).
Am folosit macaroane. Pentru că au gaură și tunel. Care mai adună în el niște sos, lucru benefic.
Am ras (la propriu) niște parmezan. Cuțitul pentru curățat legume e o unealtă cu multe aplicații.
Am uns o tavă cu ulei, am așezat pe ea rondele subțiri de zucchini peste care am pus parmezan. Am presărat puțină sare grunjoasă peste toate și am pus tava în cuptor. Zece minute, 180-190 de grade Celsius.
Am pus macaroanele la fiert în apă cu puțină sare.
Am pus roșii zdrobite (și fără pieliță) în tigaie, doi-trei căței de usturoi și câteva frunze de busuioc. Am lăsat să dea un clocot.
Rondelele de zucchini s-au copt/gratinat. Le-am luat din tava lor și le-am împrietenit cu sosul.
Am adăugat pastele fierte peste sos și am amestecat.
…și am amestecat.
Simplu, gustos, eficient, rapid.12 minute cu totul. Să fiți sănătoși.
Foarte bun, am sa incerc.
Daca scoti parmezanul e o delicioasa mancare de post; cum spuneam si in alte dati, pastele in orice forma sunt preferatele mele
Ieri a fost mai usor cu urda, azi sa vad unde gasesc un parmezan decent care sa nu-mi falimenteze pusculita.
Cu toata #dezburtirea lui Chinezu, trebuie sa trec si proba zilei de azi, prea bine arata in pozele tale!
Am incercat si eu … bun de tot, mai vrem retete
Maria, corect
Tuchi, găsești:).
Fara compromisuri.
Singurul parmezan care se poate numi parmezan este ori parmigiano reggiano ori grana padano. :)
O idee foarte, foarte misto, in concordanta cu legumele de sezon si zilele astea ce se anunta caniculare, cand nu-ti prea arde sa te sufoci in caldura din bucatarie.
Ah, am uitat sa adaug: mi-e cu atat mai draga reteta asta cu cat e vorba si de busuioc proaspat.
De 1 saptamana m-am pricopsit cu busuioc proaspat in ghiveci si tot caut motive sa-l folosesc.
Mananc intr-o veselie rosii cu busuioc…ma rog, sau busuioc cu rosii….
Iar sentimentul pe care ti-l creeaza ruperea frunzelor direct din ghiveci e minunat….
alexandra, mulțumesc:)
Dar dovlecei autohtoni se pot folosi la reteta asta ?
Sigur că da:)
Să mă bată Dumnezeu dacă nu m-a luat cu fiori de poftă ! De mâncare, bineînţeles. E o reţetă excelentă, cu atât mai mult cu cât e fără carne. Pe căldura asta nici nu trebuie. Eu fac reţeta cu felii de vinete în loc de dovlecei. Încercaţi şi aşa, e super !
in tigaie , odata cu usturoiul eu pun si putina ceapa tocata marunt si putin oregano…in rest idem… incercati si…si…(apropo…si cu vinete e super!…)
asta cred ca am sa=mi gatesc in seara asta. din ultimul dovlecel, ca de-ala am, in frigider. si cu niste rosii bune. si poate niste cozi de ceapa verde asa de decor.
Visan Florin: de acord.
on topic, pot sa ma laud si eu ca am mancat in sfarsit ceva ce prezinti tu aicilea :)
sunt f bune
haolica, bun fu?
cum reusesti sa coci asa bine zucchini?la mine iasa mai mult fierti.
moni, cum faci?
Le-am facut azi… am uitat sa pun usturoi dar am adaugat piept de pui :)
Delicios in totalitate!!!!
Nu-mi vine sa cred cat de bune au iesit pastele.
Am folosit dovleac romanesc si un cascaval pe care scria mozzarella.
Si eu ii coc in cuptor dar sunt mai mult fierti
usturoiul face totul :x
….am sa incerc cu zuchinni pe gratar !….sper sa fie gustosi !!
Interesanta abordarea.
E un fel de mancare cu frecventa sapatamanala…dar reteta mea e un pic diferita……
Am facut azi. Delicios. Baiatul meu are alergie la lapte asa ca nu am pus parmezan, am pus ulei de masline cu sare si usturoi peste zuchinni. Au iesit extraordinar de bune. Adi, multumec pentru inspiratie . Esti cel mai tare ☺
Sunt persoane care copiaza fara rusine: https://inbucatariecudiana.wordpress.com/2012/05/18/paste-cu-zucchini-si-suc-de-rosii-specialitate-italiana/
Salut.
Arata foarte bine reteta. Vom incerca diseara.
Totusi, am un mic sfat de dat legat de verficarea textului odata postat. Da-i publish, stai 4-5 minute, dupa care citeste-l inca o data, ca sa vezi unde ai greseli de ortografie.
Redau cateva vazute instant:
– „iar în weekend să compensez cu multă carne pe făcută la grătar” – carne pe facuta la;
– „Nici nu simt nevoia să am o explicație pentur orice,” – pentur orice;
– „Am ra (la propriu) niște parmezan” – Am ra.
Ok, recunosc, e un blog care face focus pe mancare/gatit. Il apreciez enorm, doar ca sunt niste elemente de baza de care e bine sa tinem cont.
As vrea sa il consideri ca si pe un comentariu constructiv pe cat posibil, nimic de rau din partea mea.