Nu mă întrebați cum mi-a trecut prin cap un așa titlu la postarea de azi. Poate că n-a început cafeaua a-și face efectul în sistemul meu. Și poate că-i mai bine așa. Zilele trecute am pregătit un antreu care arată într-un fel, are gust grozav și sparge monotonia de pe orice masă. E ușor de făcut și e ușor să-ți impresionezi prietenii cu el. În consecință, cred că poate fi o opțiune pentru oricine (unde mai pui că-i și vegetarian).
Tartinele (mă refer la bază) sunt bucăți de pâine care pot fi tăiate oricum, după fantezie și mijloace. Pentru că am un inel, eu le-am tăiat sub formă de disc. Le-am stropit cu ulei de măsline și le-am pus în cuptor pentru zece minute, să se întărească ușor.
Cu roșiile uscate a fost și mai simplu, erau …uscate deja și puse la păstrare în ulei. Le găsiți în orice supermarket.
Nici cu ciupercile n-a fost greu. Champignons, șterse cu un burete uscat (nu le spăl că n-am de ce, nu le dau jos coaja că e păcat, muncesc mult și le stric și gustul pe deasupra), tăiate în sferturi și aruncate într-o tigaie încinsă, stropite cu ulei și rumenite două minute.
După două-trei minute am pus peste ciuperci o linguriță de sos de stridii (dacă nu găsiți, folosiți un sos de soia mai dens), o mână de frunze de pătrunjel tocate și câteva frunze de rozmarin. Am amestecat bine și după încă un minut am luat ciupercile de pe foc și le-am pus pe tartină. Am stropit fiecare tartină cu sosul lăsat de ciuperci și…gata. Să fiți sănătoși.
O sa fac si eu, cat de curand. Dar n-am inteles-o pe aia cu „nu le spal ca n-am de ce”. Pai ciupercutele mai au resturi de pamant sau compost pe ele, nu cred ca se curata bine doar cu buretele uscat, fara jet de apa. Raman microbi si substante chimice pe ele mai multe, daca nu le speli. Nu crezi?
Ciupercile care se gasesc in comert, frumos ambalate sunt curate. Nu au de ce sa fie curatate. Se pot eventual spala, dar isi lasa apoi prea multa apa. E bine ca doar le-a sters.
suna si arata bine:)
este aproape vegetariana, painea are lapte si ai pus sos de stridii, dar nu-i bai, sigur este delicios.
Cel putin teoretic, painea nu are lapte, nu-i cozonac:). Apă, făină, sare, deojdie:). Cât despre stridoe, când am văzut-o că stă ca planta…;)). Dacă pui dos de soia ești în siguranță:)
sta ca planta:)))) asta a fost buna rau, mi-am facut portia de ras de dimineata – multumesc:)
Intr-o alta postare de pe acest blog am aflat si eu, pentru prima data, de „rosiile uscate”. Nu stiu exact de ce, dar mie imi par atat de apetisanteeee!! Cum le-am gasit in market, le-am cumparat si nu m-au dezamagit. Acum, cand ma uit la tartinele astea, mi se facu o foame!! dar mai ales pofta de acele rosii uscate! Offf. Si is la munca. Offf. Si tre sa rezist pana deseara.
Arata foarte fain.
Painea aia nu era mai buna daca era rumenita un pic pe gratar inainte?
poate de dragul aspectului. altfel, nu văd rostul. pâinea a stat la cuptor, la 200 de grade.
Arata bine si sunt sigur bune :)
Totusi eu nu ma impac cu ideea de ciuperci nespalate :))
eu nu mă împac cu ideea de ciuperci fără gust. ciupercile au capacitatea de a absorbi multă apă, lucru pe care-l fac. ștergi ciuperca cu un burete uscat sau umezit ușor, e destul. sigur, dacă are cumva compost pe ea poți să îl cureți cu un cuțit. sau, în cel mai rău caz, treci ciuperca pe sub jet de apă rece. oricum o pui pe foc, la 180-200-220 de grade Celsius, orice e viu pe ea moare.
Buna dimineata Adi!…si, pt ca nu mi-am mai pierdut timpul cu „curatatul” ciupercilor (multumesc de sfat!! ;))…a fost floare la ureche aceasta reteta!
O zi buna din Praga!…
P.s.
Daca treci pe aici si ai nevoie de un sfat unde sa mananci bine (in Praga)… contacteaza-ma fara ezitare.