Ceva mai cremoasă decât o supă, dar mai ușoară decât o cremă, preparatul acesta e o adevărată surpriză. Cu gust bogat, ușor dulce, culoare neutră, nu prea știi la ce să te aștepți, când o vezi. Totul a pornit de la o vizită în piața Obor și de la o bătrânică simpatică ce mai avea pe tarabă doar acest păstârnac. Mi-a promis că va ieși ceva tare bun din el, că este de-ăla nou, de primăvară. A avut dreptate.
Ingrediente:
- 6 păstârnaci tineri
- 4 cepe (2 albe, 2 roșii)
- o țelină
- o căpățână de usturoi
- 50 g de unt
- 200 ml smântână pentru gătit
- sare, piper, curcuma
- o lingură de ulei
- 200 ml de supă de vită (optional)
- susan
- salvie
Mod de preparare
Am spălat, curățat și tăiat legumele. Am ales să tai păstârnacul fâșii subțiri, pentru a se coace mai repede și pentru a mânca și copt puțin, de poftă. O altă variantă interesantă de a-l găti, vă recomand. Am condimentat legumele cu sare, piper, curcuma, ulei și le-am băgat la cuptor, la 200 de grade, cu tava acoperită cu folie de aluminiu.
După ce s-au rumenit, am transferat legumele într-un vas înalt, unde am adăugat smântâna lichidă și untul. Tot aici se adaugă și supa de vită, dacă alegeți să folosiți. Eu am făcut ambele variante. Vă recomand să adăugați treptat, pentru a regla ușor textura cremei.
Folosind un blender vertical, am pasat legumele și am mai potrivit de sare. Am decorat la final cu niște salvie și susan, nu mai trebuie altceva.
O cremă mai mult decât simplă, cu care puteți impresiona.
Reteta e interesanta .Multumesc pentru ea .
PS Nu crede tot ce zice batranica .Sigur pastarnacul din foto nu e de din ala nou de primavara ( poate e de la o primavara din alta tara ) .
Interesanta reteta. Imi plac la nebunie retetele tale. Azi am s-o incerc pe aceasta. Multumesc