Madeleines cu matcha, lime și fistic

481

Madeleines sau mini prăjiturele cu personalitate, cum îmi place mie să le spun, este genul acela de desert care face casă bună cu o cana de ceai sau un pahar cu lapte. Spun că au personalitate pentru că nu sunt banale deloc, pe cât sunt de mici, iar aici mă refer la faptul că pot fi făcute într-o varietate mare de arome. Eu am ales să vă prezint madeleines cu matcha lime și fistic. Pentru cei care nu știu ce este matcha, dau eu o mână de ajutor. Matcha este frunza de ceai verde, care se macină foarte fin, astfel fiind transformată în pudră.

Ingrediente pentru madeleines cu matcha, lime și fistic
  • 130 gr unt
  • 120 gr zahar
  • 30 gr fistic prăjit și măcinat
  • coajă rasă de la 1 lime
  • 3 linguri matcha
  • 5 gr bicarbonat de sodiu
  • 2 ouă
  • 2 gălbenușuri
  • 120 gr făină
  • 2 linguri miere
  • sucul de la 1 lime
  • 1 plic zahăr vanilat.

Opțional: 50 gr ciocolată albă topită, fistic mărunțit pentru decor.

Pregătire aluat

Am început prin a amesteca făina cu bicarbonatul de sodiu, fisticul și matcha, apoi am topitul untul la microunde; am ales varianta rapidă, însă se poate topi și pe foc.

În bolul unui robot de bucătărie am pus zahărul, inclusiv cel vanilat, ouăle, gălbenușurile, mierea și coaja de lime și am mixat pe viteză medie până am obținut o compoziție aerata si crescută în volum.

După ce compoziția a crescut în volum, am cernut amestecul de făină, bicarbonat, fistic și matcha, iar cu ajutorul unei spatule am amestecat cu mișcări circulare, ușor, astfel încât să nu iasă aerul. Apoi am adăugat untul topit și zeama de lime, continuând să amestec la fel de ușor.

Am lăsat amestecul la frigider, acoperit cu folie alimentară, pentru 30 de minute.

Între timp am pornit cuptorul la temperatura de 170 grade și am pregătit tava.

După ce au trecut cele 30 de minute, am scot aluatul de la frigider, am uns tava cu ulei, iar cu ajutorul unei linguri am umplut fiecare forma pe jumătate.

Am copt aproximativ 10-12 minute, până marginile au devenit maronii.

Le-am lăsat la răcit in tava, aproximativ 10 minute, după care le-am scos pe un grilaj să se răcorească bine.

Nu am putut să nu le înfrumusețez puțin, așa că am topit ciocolată albă si am “mâzgălit” haotic peste ele, apoi am aruncat puțin fistic mărunțit et voila! Madeleinele mele cu matcha, lime și fistic sunt gata de admirat și devorat.

Până data viitoare, ne vedem pe Instagram.

Zile cu soare, pline de inspirație,

Larisa

Găsiți aici mai multe rețete cu lime.

Join the Conversation

  1. Super! Chiar cautam sa mai introduc matcha si in alte retete, nu doar in shake-uri si ceai. Diseara voi incerca si eu reteta.

  2. Un articol foarte interesant pentru diversificarea produsului Matcha. Mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close