Anul trecut am primit invitația de a participa la un festival care se cheamă Mars en Braconne. E un festival culturalo-gastronomic ce se desfășoară anual în luna Martie, într-o regiune apropiată de Bordeaux. Anul acesta, organizatorii s-au gândit să fie despre România, despre cultura noastră cu tot ce avem noi, inclusiv cu mâncarea tradițională românească. Am adunat echipa Niște țărani, cea cu care am participat în ultimii ani la Campionatul internațional de gătit în aer liber. Mă rog, nucleul dur :), adică Mircea Groza, Flavius Lucăcel și cu mine. Împreună cu noi mai vin și alții, care probabil că în felul ăsta își vor face loc în echipă pentru viitoarele competiții. Doamne ajută-ne, că mult drum avem de făcut (pornim mâine dimineață, foarte devreme) și multă mâncare avem a găti în cele două săptămâni de festival. Vom fi practic bucătarii oficiali ai festivalului, vom asigura bufetul de deschidere, masa festivă de închidere și între ele, mai multe mese mai mici, pentru oficialități și publicul larg, precum și o serie de demonstrații culinare.
Vom documenta toată povestea asta cu poze și relatări, aici pe net, prin ziare și la televizor (am auzit că pentru un timp, vom fi însoțiți de o echipă a TVR, lucru care ne încântă peste măsură). La festival vor mai participa trupe de actori amatori din România, muzicieni și muzicanți, tarafuri și artiști plastici, creatori populari și distribuitori de voie bună.
Suntem sprijiniți de Consiliul Județean Sălaj, de prieteni anonimi și de firme cărora le vom face public numele pe rând. Azi, Florava, din Bihor. Prietenul Lucian Abrudan nu m-a întrebat altceva decât „ce produse vrei și ce cantitate” când l-am sunat să-l întreb de o sponsorizare cu afumături tradiționale ardelenești. Pentru asta-i mulțumesc frumos, mai rar vezi oameni care să întrebe „cât să-ți dau?” fără să întrebe „ce dai la schimb?”
Țin pumnii, Adi. Abia aștept să „văd”.
mulțumesc. o să scriu o cronică special pentru voi:).
Succes la festival! :)
mult succes!
Mult succes !
Ţinem pumnii strânşi şi spor la treabă să aveţi!
sa aveti drum bun si spor in toate; ca de gatit bine sunt convins ca asa va fi ;)
succes, da-i gata ca avem mincare tare buna si gustoasa
Succes, Adi, abia aştept să ne povesteşti cum merge vinul de Bordeaux cu mîncarea românească! :)
Bafta, Adi. Sunt sigura ca o sa-i dati gata pe frantuzi.
Sa va ajute bunul Dumnezeu sa mergeti si sa va intoarceti sanatosi! Tinem pumnii aici,acasa.
apoi spor la treaba ca o sa aveti de munca ceva. si ia ciolanu ala de acolo ca deja salivez cand ma gandesc la el rotisat
Foarte tare. Felicitari si succes!
Buna ziua,
cand o sa fiti pe aici? Mi-ar placea sa va vad, in plus ma inspir mereu de pe blogul tau.
Felicitari si mai departe.
Drum bun si gateli alese!Succes!
Nu pot decat sa fiu mandra ca mis ardeleanca! Si asta datorita tie Adi! Stiu ce inseamna sa traiesti in Vest, si tare mult m-as bucura sa fiti prezenti si-n alte tari precum Germania, Italia, Spania, Austria, etc.
Bafta! Astept cu nerabdare poze:d
mulțumim frumos:)
madalina, intre 12 si 26 vom gati acolo, in mai multe locuri. o sa scriu pe blog.
Multa bafta si spor la gatit! Sa ne aduci multe poze si povesti!
P.S. Ai uitat sa dai cartea cu condimentele sau n-am sesizat eu?
cum să uit? :)
Pai, cine-a luat-o?
păi, de ce nu citești postarea cu pricina? :)
Pff, eu – mai aiurita. Asa e cand faci 2 lucruri concomitent si deodata. N-am vazut ca ai scris in PS-uri… :)
Drum bun si bafta multa printre frantzuji!
Ma alatur si eu celor care v-au urat succes,va tin pumnii,pentruca voi sunteti ADEVARATII ambasadori ai Romaniei. Ceea ce fac oficialitatile noastre nu-i bagat in seama prea mult(ca sa nu zic altfel!) dar voi aveti ocazia sa demonstrati ca natia noastra nu-i de lepadat.BRAVO DE O MIE DE ORI !
Mult succes si inspiratie
Astept cu mare inters orice informatie despre cum va merge.
Drum bun
Dan
..ar fi interesant sa ne spui si noua daca ati facut meniul .. si daca da , daca accepti propuneri si sugestii …
l-am făcut, trimis și verificat cu cei de acolo. care l-au și aprobat. deci, pentru sugestii e cam târziu:)
puoi …. bugat de rau ..
mult noroc
Mult, mult succes! Sunt sigura ca veti face senzatie ;)
daca stiam din timp iti gaseam un pastrav afumat din rasnov de care sunt convins ca s-ar speria fracezii
succes
Drum bun!!! Abia astept vesti si povesti!!
Merge chestia aia cu „break a leg”?. Ma gandeam ca ce faceti voi acolo e arta si atunci merge urarea. Oricum steagu’ sus si dati-i pe francezi pe spate!
Si, eu sincer sunt impresionata de suportul pe care l-ati primit – poate ca sunt totusi sanse sa revenim si noi la normalitate.
Bafta! Bafta! Bafta si distractie!
Știi care a fost prima senzație când am văzut imaginile din poastare? Ca-mi plouă în gură. Aşa că nu ma îndoiesc că nu veţi avea succes! Să aveţi!
adriana, mulțumim.
Bravo! Să le rupeți gura cu bucatele noastre! Și te rog eu, dacă tot mergeți la francezi să-i învățați salutul corect românesc: ăla cu spatele drept și privirea mândră!:)
Poate dați niște denumiri inspirate la felurile de mâncare, în sensul lobby-ului de care spuneam
innu, de bună samă:)
Sunt convins ca o sa ne faceti mandri!
Go! Go! Go!
bravo, maestre! abia astept sa va vad pe locul intai (nu se poate altul)
Drum bun si zile frumoase!
Stiu ca-i veti impresiona pe frantuji.
Asteptam, cu interes, articolele.
Felicitari Adi! Sa gateste cum doar tu cunosti:). Sa-si linga frantuzii degetele)
Drum bun si spor la treaba! Sunt convinsa ca ii veti impresiona si ne vom simti mandri de mancarea romaneasca:)
Drum bun si multa bafta,Adi!
Drum bun! Spor la gatit, sunt sigura ca ii veti da gata!
Multa inspiratie si putere de munca!
felicitari si multa bafta…
Va tinem pumnii si drum bun!! Sunt eu sigura ca o sa va iasa totul bine, desi volumul de munca (si organizare) o sa fie foaaarte mare, dar stiti voi cum sa le aranjati pe toate. Abia astept sa vad imagini!!!
PS si daca romanii vin cu mancarea lor, poate gazdele vor participa cu vinul lor, ca am inteles ca e in Bordeaux :o)
Ce ma oftici! Succes la festival! :)
PS: si totusi nu-mi spui cum faci foto in timp ce torni ulei? :)
Nicu, greu:). Mulțam fain de urări.
…tin pumnii…sunt alaturi de voi…sigur o sa va fie bine…traditia, afumaturile, afumatoarele, carnatii, suncile, caltabosii, sangeretii, toba, muschiuletii afumati, slaninuta, burtica fiarta si afumata, de ce nu raciturile din adidasi si carnea budulanului sorici si usturoi si multe altele pe care nu le mai enumar din respect pentru cel care le citeste…nu pot monopoliza pagina…asteptam informatii, poze si rezultate…
…cu deosebit respect pentru voi…Gigi
Entrée froide :
Assortiment de tartines et
mignardises salées
Entrée chaude :
Topala de pui cu mamaliga
(poulet en sauce et polenta)
Plat :
Friptura de meil cu tarhon(Agneau
à l’estragon et sa sauce verte)
Dessert :
Gâteau paysan au maïs et pruneaux
Gâteau à la confiture
vă mulțumim pentru urări, tuturor.
nonick, da, o mică parte din programul nostru de acolo.
Succes! cu asa o sunca nu se poate sa nu aveti succes!
Salve Adi!
Sa aveti aprecieri de la francezi pe sufletul vostru!
Toate cele bune!!!