Cremă de lapte cu mascarpone

981

PUB

Nu mă deranjează faptul că mii, poate sute de mii de români sărbătoresc azi un sfânt patron al iubirii declarate-n public. Dacă ar sărbători un zeu mâncător de oameni, da, atunci m-ar deranja. Altfel, zic să-i lăsăm pe oameni să se facă de minune cum doresc și, dacă putem, să ne bucurăm de bucuria lor. Eventual, să-i susținem cu ceva dulce, poate așa vor trece mai ușor peste încercările zilei. Azi vă arăt o nouă întrebuințare pentru laptele condensat și îndulcit. Nouă pentru mine, desigur. Vorbesc despre o cremă care poate fi consumată ca atare sau utilizată în diverse deserturi elaborate. Hai să vedem însă varianta cea mai simplă:

4 gălbenușuri, 200 de mililitri de lapte condensat și îndulcit.

crema (25)50 ml vin licoros

crema (1)Baie de aburi, amestecare viguroasă cu telul, 7-10 minute.

crema (3)Răcire rapidă, într-un vas cu apă rece-rece, eventua cu gheață.

crema (4)500 de grame de mascarpone în vasul cu crema de lapte și gălbenuș, odată ce aceasta s-a răcit. Încorporare lentă, cu telul.

crema (7)Sirop pentru pișcoturi/blat:  cafea+zeama unui compot de piersici.

crema (8)Pișcoturi însiropate ușor. Pentru 12 porții, 100 de grame (12 pișcoturi).

crema (10)2-3 piersici din compot, pentru un adaos aromat și o textură crocantă adăugată desertului.

crema (11)Pișcot și piersică în pahar, 3 linguri de cremă peste ele.

crema (14)Piersică peste cremă + o frunzuliță de oregano. Poate fi busuioc, poate fi mentă. Musai să alegeți frunze mici de tot.

crema (16)Frigider, 2 ore.

crema (18)Complicat? Nu cred.

crema (24)Să fiți sănătoși. PS: dacă vă vine să puneți mai mult în pahare, vă recomand să n-o faceți. Mai bine mâncați conținutul unui alt pahar, ceva mai târziu.

crema (22)

Join the Conversation

  1. Un deliciu usor de facut ce trebuie musai incercat!

  2. Frumos. Am sa o incerc. Si de ce sa pui mai mult intr-un pahar? In loc de pahar folosim un castron =))))))) Pe de alta parte e bine si cu pahare….faci mai mult sport: iei paharul din frigider, il termini, il duci la chiuveta si il speli, dupa aia mergi iar la frigider si tot asa pana nu ai ce sa mai iei.Un fel de house jogging. :))

  3. Acu cateva zile am facuto si este super.Am folosit tot pahar dar din acela pt Martini.

  4. ADI HADEAN,esti o comoara!!!!

  5. buna ziua,
    ceea ce vreau sa te intreb, Adi, nu are legatura cu reteta de mai sus (imi cer scuze a priori); la retetele traditionale, cele cu crema rece (unt+zahar) si crema fiarta (lapte+gris), care este ordinea incorporarii: untul in crema fiarta si racita sau invers? Mereu mi se taie la final crema (capata aspectul acela de icre) si nu stiu unde gresesc (am incercat ambele variante) :)

    1. Adi Hădean Author says:

      freci untul bine, adaugi crema RECE, treptat. ar trebui să funcționeze.

  6. Merge doar cu lapte condensat?

    1. Adi Hădean Author says:

      poți să faci o cremă de lapte cu gălbenușuri și zahăr, pe baie de aburi. o să-ți ia ceva timp și e ceva mai pretențioasă manopera.

  7. mmmmmmmmm…aici trebuie doar sa degusti si sa te resfeti cu gustul aromat si dulce al acestui mic desert excelent :D

  8. Lavinia Tanase says:

    Ce inseamna vin licoros? Pot sa pun si altfel de alcool? Multumesc

  9. Am facut-o de Crăciun. Delicioasa. Multumesc, Adi Hadean.

  10. buna,
    se poate face reteta si fara vin?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close