Săptămâna trecută am lucrat la câteva feluri noi pentru meniul de prămăvară-vară de la Hills (Bistrița). Am umblat puțin și la desert și am construit un dulce din trei creme pe bază de lapte, una de vanilie, una de cacao și una de caramel. Rețeta pe care v-o arăt azi nu-i cea de la Hills dar folosește aceeași idee și același ingredient principal, laptele condensat și îndulcit pe care-l puteți comanda de aici.
Mai întâi am făcut crema de vanilie, fiind singura care avea nevoie și de foc și de răcire. Pentru două porții am folosit 60 de grame de lapte condensat, două gălbenușuri și un plic de zahăr vanilat Bourbon.
Am bătut crema pe baie de aburi, 6-8 minute. Am pus apoi bolul ce o găzduia, într-un vas cu apă rece, să opresc procesul de gătire. Mi-am dorit o cremă mai subțire, care să curgă ușor din lingură.
Pentru două porții de cremă de caramel, respectiv de cacao, e nevoie de câte 40 de grame din fiecare sortiment de lapte condensat.
Am amestecat laptele (din fiecare sortiment) cu câte o lingură (30-35 g) de smântână acră.
Am bătut trei linguri de frișcă lichidă (smântână dulce) fără zahăr, cu telul, până s-a întărit (cam 3 minute).
Am înmuiat patru pișcoturi (2/porție) în infuzia de mentă, răcită ușor.
Am construit desertul alternând cremele cu pișcotul. Am căutat să pun cremă de vanilie, mai subțire, direct peste pișcot, să se îmbibe în el.
Poate fi mâncat pe loc dar e mai bun după 2-3 ore la frigider. Și, să vă spun drept, cred că ar fi putut fi patru porții ceva mai mici, din cantitățile date.
Excelenta idee de desert rapid, savuros si aromat.
Foarte interesant,merita incercat.Apropo, pe la Bistrita cand mai vii?
Va astept la Bistrita.Multumesc pentru toate retetele.
Imi place faza cu infuzia deMenta si ma bucur ca stiu de unde sa-mi iau lapte caramell!! Da,multumesc!