Hribii sunt ciuperci de pădure cu gust puternic, cu aromă plăcută ce amintește de pământ, de frunze moarte și de seva copacilor. Știu și consum ciupercile acestea din copilărie. Îmi plac sub formă de tocană, ca garnitură pentru carne ori fripte așa cum vă arăt azi.
Dacă aveți o plită, folosiți-o. Dacă nu, o tigaie antiaderentă e bună. Sau una din fontă. Sau din cupru, dar astea-s mai rare pe la casa omului. Dacă vreți să postiți, folosiți ulei (ceva netru) în locul untului. Eu am folosit 50 de grame de unt la 350 de grame de ciuperci (se găsesc congelate în supermarket, le lăsați de seara pe dimineața în frigider să se decongeleze apoi la scurs într-o strecurătoare).
Până să se topească untul am pus ciupercile pe plită. Împreună cu ele 2-3 căței de usturoi zdrobiți cu latul cuțitului.
Am perpelit ciupercile pe plita încinsă, dar nu mult, 5-6 minute.
Le-am prăfuit cu sare grunjoasă și piper abia zdrobit. Am aruncat peste ele și câteva frunze de pătrunjel. Am amestecat din nou. Asta a fost. Puse pe pâine prăjită, aruncate peste mămăligă, combinate cu paste. Să fiți sănătoși.
Valeuuu…langa o portie de mamaliga vartoasa…si as manca every day fara sa ma satur!!!!Dau telefon barbatului sa se infinteze cand vine de la munca, cu o punga de hribi!!!
Salutare,
Am zambit pentru ca reteta asta imi aduce aminte de casa…mancare de hribi din maramu’.
Mult spor!
Minunate aceste ciuperci! Reteta simpla dar cu un rezultat deosebit de gustos.
O reteta foarte rapida, iar rezultatul a fost delicios. Noi le-am mancat cu tagliatelle. Multumim pentru reteta!
Ce ar merge cu o portie de mamaliguta! Mi se pare o masa ideala de Duminica petrecuta cu cei din familie! Multumim pentru reteta!
Ooooo da … la noi in Bihor li se zice si pitoance, le prefer cu orez . Dar cele mai bune pt mine sunt oitele, sunt verzi cu ceva picatele albe, Doamne ca sunt absolut dementiale, prajite in tigaie in untura de porc neaparat, si doar cu niste sare le-as manca de 3/zi :-D !