Școala de bucătari

1.1K

Cu ceva timp în urmă, anunțam lansarea Asociației Adi Hădean, un proiect pe care am fost nerăbdător să-l vad realizat și care va avea nevoie de susținerea voastră, a tuturor celor care doresc să se implice și simt că, într-o oarecare măsură, rezonează cu proiectele și activitățile noastre.

Și pentru că scopul declarat al Asociației este educația gastronomică, nu este deloc întâmplător ca primul proiect pe care îl promovăm este un program educațional desfășurat în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, din Cluj Napoca. Este un program ambițios prin care ne propunem să punem bazele unei Școli de Bucătari, în Cluj–Napoca, o școală care va fi deschisă tinerilor cu pasiune și talent, dar care nu dispun de posibilități financiare pentru a accesa singuri cursurile unor școli de profil, din străinătate sau de la noi din țară. O școală bună, am mai spus-o, costă și nu toți își permit să acceseze aceste fonduri. E păcat, pentru că astfel se irosesc multe talente.

De data asta, pot să ajut și să mă asigur că măcar o parte din acești tineri vor avea șansa unui start în viață, pe acest drum al unei cariere în gastronomie. 10 tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 21 de ani, și cu liceul absolvit vor începe din toamnă cursurile Școlii de bucătari. Aplicațiile sunt deschise, începând de astăzi, pe adresa de mail [email protected] și vor conține în mod obligatoriu o scrisoare de intenție, împreună cu un CV și o declarație pe propria răspundere că nu au venituri/au venituri mici. Aplicațiile vor fi deschise până pe data de 31 august, urmând ca pe data de 10 septembrie să anunțăm cei 10 selectați care vor începe cursurile din luna octombrie.

hadean

Le mulțumesc celor de la USAMV Cluj pentru toată deschiderea lor, pentru faptul că au primit cu brațele deschise ideea acestui proiect și au acceptat să se ocupe de partea de școlarizare teoretică a acestor tineri.

Proiectul se va desfășura pe parcursul unui an de zile și va cuprinde cursuri de teorie pe tehnologia alimentelor și ingineria produselor alimentare, susținute de cadrele didactice de la USAMV Cluj, în baza unei programe de studiu stabilite de comun acord. Partea de practică se va desfășura în bucătăriile unor restaurante de renume din Cluj și va fi atent supravegheată de mine. Consider că un an de școală temeinică îmbinată cu practica bine structurată poate să ofere o bază pe care să stai la începutul unei cariere în bucătărie.  La finalul acestui an, pe lângă diploma care va atesta stagiul efectuat și experiența acumulată, cursanții se vor bucura și de o recomandare din partea mea și a bucătarilor care le-au supravegheat activitatea sporind astfel șansele unei angajări în domeniu.

E un proiect pe care intenționez să-l dezvolt în fiecare an și care să ofere șanse reale unor tineri de a se dezvolta. Ajutorul fiecăruia dintre voi va fi extrem de apreciat, fie că dați un share și diseminați această informație, pentru ca ea să ajungă la cei care pot beneficia în mod real de pe urmele unui astfel de program, fie că vă decideți să sprijiniți acest proiect prin contribuții financiare sau sprijin de orice natură.

Vă mulțumesc tuturor, în egală măsură!

Join the Conversation

  1. Popescu Ionel Claudiu says:

    Felicitări pentru inițiativa!! Si la cât mai multe astfel de proiecte! Respect!!

  2. Un proiect extraordinar care iti doresc din suflet sa fie un succes si cum se spune la mai multe.

  3. Intrebarea mea e de ce ai nevoie de liceu? Am vazut in Franta bucatari de exceptie care si-au inceput ucenicia la 14-15 ani. E o scoala profesionala, nu vad ce liceul, si presupun, bacalaureatul, ar putea aduce. Daca aceste studii ar incepe mai devreme, tineri din familii cu venituri modeste ar putea avea o meserie si o specializare mult mai repede.

  4. Bravo, Adi! Ma bucur ca faci asta! Daca pot ajuta in vreun fel… stii bine! Numa’ zi-mi!

  5. O initiativa frumoasa! Ma bucur ca exista oameni ca tine si aper sa fie cat mai multi. Succes cu implementarea proiectului!

  6. Bravo! In sfarsit!
    Sper sa crestem prin aceasta initiativa calitatea oamenilor din spatele plitei si totodata sper sa ne indreptam incet incet spre lucruri bune, mancare buna, restaurante unde sa iti fie drag sa mananci.
    Cum zice si Marius mai sus, daca pot sa ajut cu ceva, cu orice, un semn e de ajuns.

  7. Succes si totodată total de acord cu opinia lui Fabdo.

  8. Marginean Alina says:

    Buna
    Frumos proiect si va doresc mult succes ..pacat doar ca e limita de varsta …

  9. Felicitari!

  10. Felicitari din tot sufletul, Andi, pentru proiect!
    Totusi, conditia cu liceul cred ca nu e tocmai ok. Sunt multi tineri care din cauza situatiei materiale precare, nu au liceul terminat. Da, stiu ca cei de la USAMV vor tine aceste cursuri, dar…. limiteaza niste oameni care ar putea fi cu adevarat talentati.
    Parerea mea :)
    Distribui si eu, ma alatur cu mare drag la astfel de initiative.
    Jos palaria, cu respect :)

  11. Scuze, am scris Andi-corecteaza. Trimit mielu” :P :D

  12. Este valabil doar pentru studentii cu varste cuprinse intre 18-21 de ani ? imi doresc foarte mult ca eu si prietenul meu din copilarie sa urmam, aceasta meserie. Eu am facut cursuri de bucatar, dar imi doresc foarte mult sa invat de la un maestru bucatar, restul cursurilor par insuficiente iar facultatile din afara , costa mult prea mult. Daca ati putea sa ne luati si pe noi 2 in ucenicie , sunt dispus sa platesc si pentru mine si pentru prietenul meu. Eu am 25 de ani iar prietenul meu are 22. Toate cele bune, astept un raspuns, stima

  13. Mariella Chen says:

    Felicitari si grija mare cu cine accepti sa colaborezi. Fie ca acest proiect sa-si pastreze aerul proaspat din initiativele de pana acum.
    Vant la pupa si…acum stiu ca prima mea vizita in RO va incepe la Cluj, orasul unde m-as fi nascut dar nu a fost sa fie. ;-)

  14. In sfarsit s-a materializat acest proiect si sunt chiar incantata sa descopar ca toate au intrat in linie dreapta. Mult succes, sunt ferm convinsa ca multe persoane erau nerabdatoare sa ia parte la proiectul pe care ti-ai dorit cu atata ardoare sa il implementezi.

  15. Of ff frumos ,dar eu am 33 de ani si vreau si eu !

  16. :) da, si eu vreau, dar am 35 :))
    Felicitari,bafta multa si cat mai multi absolventi.

  17. Aurora Iancu says:

    Felicitari Adi pentru acest proiect, iti urmaresc proiectele de ceva timp si ma bucur ca mai sunt oameni in tara asta care vor sa ofere si celor din juru din experienta lor. As avea si o rugaminte, pentru cei pasionati de acest domeniu si cu posibilitati financiare, ce scoli ai recomanda, macar 3 te rog. Multumesc, si multa bafta in tot ce-tipropui sa faci.

  18. Buna! Cand se vor anunta cei 10 care vor fi primiti la scoala de bucatari?:)

  19. Un lucru care duce tara spre normalitate. Mult succes. In general Romania are nevoie de SPECIALISTI, indiferent de domeniu si nivelul de educatie.

  20. Bianca Hada says:

    Buna ziua,
    Oare anul acesta mai organizati scoala de bucatari?

  21. Tufenk Yasemin says:

    Buna seara ! As fi interesata si eu de aceasta scoala. Imi puteti spune daca se mai organizeaza si anul acesta ? Va multumesc.

    1. Adi Hădean Author says:

      bună seara. sperăm să reușim. vom anunța.

  22. Liuta Adin says:

    Buna seara. Daca reusiti in organiazarea unui nou curs in anul acesta 2016 cu acelasi regulament o intreabare am pentru dumneavoastra: Daca in data aplicarii pentru curs am 21 ani si in toamna implinesc 22 , imi este permis sa aplic?

    1. Adi Hădean Author says:

      da.

  23. Buna seara! Se mai face anul acesta cursu de bucatari?

  24. cum as putea afla mai multe detalii,daca as putea fi acceptat la scoala dumneavoastra?

  25. anul acesta se mai organizeaza cursuri? si unde pot sa gasesc adresa scolii de bucatar?

    1. Dumitrița Albu says:

      Următoarea ediție a Școlii de Bucătari va fi lansată în toamnă.
      Pentru a afla mai multe detalii, urmăriți pagina Asociației Adi Hădean: https://www.facebook.com/asociatiaadihadean sau ne puteți scrie pe [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close