Sunt sigură că și ție, ca și mie, ți se aprind beculețele atunci când auzi de bacon. Destul de mici șansele să nu-ți placă aceasta delicioșenie subțire și usor afumată, mai ales atunci cand este înfășurată în jurul unor curmale umplute cu brânză. E un snack perfect pentru petreceri, nu doar pentru că se face ușor, ci și pentru că are un gust inconfundabil, o combinație inedită între dulcele curmalelor și gustul sărat, ușor afumat al baconului.
Aveți nevoie de: 20 curmale fără sâmburi, 2-3 linguri cremă de brânză, 3 linguri Parmesan ras, 10 felii de bacon, scobitori.
Amestecați crema de brânză cu Parmesanul ras – puteți adăuga o mulțime de condimente în acest amestec. Umpleți fiecare curmală cu amestecul de brânză, apoi înfășurați fiecare curmală în jumătate de felie de bacon. Infingeți o scobitoare în curmalele înfășurate în bacon pentru a fi siguri că nu se desfac în timpul coptului apoi așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți pentru aproximativ 10 minute la 180C până devin ușor aurii.
Sunt bune atât calde cât și reci. Să aveți poftă!
Text&Foto: Oana Olguța Iliescu
e super bun daca in branza pui si o migdala decojita care a stat la hidratat peste noapte…
Ce bacon cumperi de obicei?
Am facut chestia asta acum cativa ani. Cel mai multumit am fost atunci cand am inlocuit curmalele cu prune afumate :)
Am incercat si eu anul trecut cu ocazia revelionului o reteta similara. Ce am facut diferit e ca am folosit branza Gorgonzola si am lasat ingredientele „crude”, nu le-am copt. Combinatia de condimentat, dulce si afumat a fost dementiala!
Si mie imi place foarte mult aceasta combinatie!
ce fel de curmale? am vazut de obicei curmale deshidratate. cam greu de umplut, orice sugestie e bine venita
multumesc!
O rețetă care ar trebui să mă împace și pe mine (curmale) și pe soțul meu (bacon). Sunt tare curioasă cum este.