Curmale în bacon

621

Sunt sigură că și ție, ca și mie, ți se aprind beculețele atunci când auzi de bacon. Destul de mici șansele să nu-ți placă aceasta delicioșenie subțire și usor afumată, mai ales atunci cand este înfășurată în jurul unor curmale umplute cu brânză. E un snack perfect pentru petreceri, nu doar pentru că se face ușor, ci și pentru că are un gust inconfundabil, o combinație inedită între dulcele curmalelor și gustul sărat, ușor afumat al baconului.

curmale in bacon1

Aveți nevoie de: 20 curmale fără sâmburi, 2-3 linguri cremă de brânză, 3 linguri Parmesan ras, 10 felii de bacon, scobitori.

curmale in bacon2
Amestecați crema de brânză cu Parmesanul ras – puteți adăuga o mulțime de condimente în acest amestec. Umpleți fiecare curmală cu amestecul de brânză, apoi înfășurați fiecare curmală în jumătate de felie de bacon. Infingeți o scobitoare în curmalele înfășurate în bacon pentru a fi siguri că nu se desfac în timpul coptului apoi așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți pentru aproximativ 10 minute la 180C până devin ușor aurii.

curmale in bacon3

Sunt bune atât calde cât și reci. Să aveți poftă!

Text&Foto: Oana Olguța Iliescu

www.pastry-workshop.com

Join the Conversation

  1. e super bun daca in branza pui si o migdala decojita care a stat la hidratat peste noapte…

  2. Ce bacon cumperi de obicei?

  3. Am facut chestia asta acum cativa ani. Cel mai multumit am fost atunci cand am inlocuit curmalele cu prune afumate :)

  4. Am incercat si eu anul trecut cu ocazia revelionului o reteta similara. Ce am facut diferit e ca am folosit branza Gorgonzola si am lasat ingredientele „crude”, nu le-am copt. Combinatia de condimentat, dulce si afumat a fost dementiala!

  5. Si mie imi place foarte mult aceasta combinatie!

  6. ce fel de curmale? am vazut de obicei curmale deshidratate. cam greu de umplut, orice sugestie e bine venita
    multumesc!

  7. O rețetă care ar trebui să mă împace și pe mine (curmale) și pe soțul meu (bacon). Sunt tare curioasă cum este.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close