Dacă lasagna vi se pare o mâncare greoaie, și nu mă refer la preparare, vă recomand varianta cu verdețuri. Este mult mai sănătoasă, ușor de personalizat în funcție de ce verdețuri preferați sau ce găsiți prin piață.
Ingrediente:
- foi pentru lasagna
- 500 g telemea de vaca (proaspătă)
- 100 g mozzarella rasă
- 2 pungi de baby spanac
- 250 g ricotta
- 2 oua
Pentru sosul bechamel:
- 1l de lapte
- 100 g unt gras
- 3,4 linguri de făină
Mod de preparare
Mai întâi am preparat sosul bechamel. Am pus untul la topit într-o tigaie. Când s-a topit, am adăugat făina și apoi am început să incorporez laptele amestecând constant cu un tel. Când a fost gata, am pasat în sos o pungă de spanac. Am potrivit gustul de sare și piper și am acoperit sosul. Am ras mozzarella, am fărâmițat telemeaua, am amestecat ricotta cu 2 ouă bătute.
Am luat o tavă și am început asamblarea. Am inceput cu sosul, apoi am așezat foile de lasagna (așa nefierte, da). Am pus brânza telemea și frunze de spanac peste. Iar foi. Iar sos. Iar brânză. Și tot așa de câte ori vreți sau cât de înaltă e tava. Eu am avut 4 straturi, cred.
Peste ultimul strat de foi, după ce am pus sosul bechamel verde, am pus mozzarella rasă și apoi ricotta cu ouăle bătute.
Am dat la cuptor la 180 grade până s-a rumenit frumos. Aproximativ 40 minute. Rezultatul a fost peste așteptări. Să-mi dați de veste de o încercați!
O livrati? :)
Ce idee minunata. Acum este in cuptor lazania mea, sper sa iasa buna. Multumesc mult.
fantastica a iesit!
Am făcut-o acum câteva zile si ne-a plăcut. Noi suntem fani brânză. Foarte bună. Într-adevăr mult mai ușoară decât varianta cu carne.