Canapele cu salată de ouă

446

E week-end, am promis că vă arăt două reţete, una primită de la Mircea Groza, una cerută de Zumzetta şi pentru care am fost consiliat de acelaşi Mircea Groza. Reţeta primită de la el e cea de salată de ouă, o reţetă veche evreiască, pe care el o face de mai bine de 35 de ani şi pe care o ştie de şi mai multă vreme, de la bunica lui. Varianta originală cuprinde şi untură de gâscă, eu n-am găsit şi m-am mulţumit cu ce a ieşit şi fără ea. O să vă arăt mai jos. Cât despre ciorba a la grec, nu cred că o voi putea face azi şi nici mâine. Am primit o veste tristă din Baia Mare şi trebuie să plecăm acasă. Nu cred că voi avea timp să mă ocup de mâncare azi şi mâine. Dacă voi avea timp, o voi face, dacă nu, va rămâne pe week-endul viitor (săptămâna viitoare voi fi destul de departe de calculator şi nu ştiu cât voi putea să postez, probabil voi da reluări). Acestea fiind zise, iată salata de ouă aşa cum o ştiu de la Mirce Groza. Sper să vă placă.

Ouăle se spală şi se fierb tare.
egg_salad_001.jpg

Legumele participante la spectacol se spală şi ele (roşiile şi ardeiul sunt doar un decor comestibil, nu intră în compoziţie).

egg_salad_002.jpg

Pâinea se prăjeşte şi i se îndepărtează coaja (nu aruncaţi resturile, puteţi să le mâncaţi ascunşi în bucătărie sau să le transformaţi în crutoane).
egg_salad_003.jpg

Ouăle fierte se dau prin răzătoarea mare, nu vrem să le facem pastă, trebuie să le simţim textura şi după ce le amestecăm cu maioneza şi ceapa
.
egg_salad_007.jpg

Şi pentru că veni vorba despre maioneză, ea se obţine uşor, dintr-un gălbenuş fiert, unul crud…

egg_salad_005.jpg

…şi cu puţin ulei de măsline
egg_salad_009.jpg

Nu uitaţi să o condimentaţi cu sare şi piper şi încercaţi să nu o faceţi foarte vârtoasă, e bine să fie ceva mai fluidă.
egg_salad_010.jpg

După ce e gata maioneza, puneţi ouăle rase şi ceapa peste ea şi amestecaţi cu delicateţe.
egg_salad_012.jpg

Soare afară, soare şi-n farfurie
egg_salad_014.jpg

Buun, foarte bun
egg_salad_013.jpg

Am descoperit de puţină vreme mâncarea asta dar m-am îndrăgostit de ea iremediabil şi mi se pare că o ştiu din copilărie.

egg_salad_015.jpg

Cred că v-aţi lămurit că e simplu de făcut. Poate îmi daţi de ştire după ce o încercaţi.

egg_salad_016.jpg

Join the Conversation

  1. din copilarie vin la mine friganele. maine :)

  2. Lucia Verona says:

    Da, e clar, asta fac mîine! Cred că eu o ştiam fără maioneză, cu puţină smîntînă amestecată cu gălbenuş fiert. Dar asta-i reţeta :D . Am văzut pe la unii pe internet cu ceapa călită – nu poate fi rău, dar nu-i acelaşi lucru!

  3. adi hadean says:

    ilinca, şi copilăria mea e populată cu frigănele şi alte bunătăţi. o să trec mâine la o porţie :-)

  4. Lucia Verona says:

    Îmi pare rău de vestea tristă.

  5. adi hadean says:

    lucia, cred că ţi-am adus aminte şi ţie de copilărie şi dacă-i aşa, mă bucur. am vorbit în seara asta cu mircea groza, mi-a confirmat şi el că a ieşit ce trebuie :-)

  6. adi hadean says:

    lucia, e ok, mulţumesc. sunt lucruri din viaţă :-), putem doar să le acceptăm.

  7. Reteta e grozava ,merge si un adaos de patrunjel verde tocat ca sa fie mai din partea libaneza a Israelui.

  8. Si eu fac salata de oua, dar dupa alta reteta, marca mama-soacra. Oua taiate cubulete mici, ceapa verde taiata rondele subtiri, marar taiat subtire, cascaval taiat cubulete la fel de mici ca si ouale, mustar (de preferinta iute), ulei de masline, zeama de lamaie si nitica maioneza de casa (o fac dupa aceeasi reteat ca si a ta). Amestec toate ingredientele, adaug putina sare si putin piper si voila!! Delicious! Abia astept sa vina Pastele!! Sa ai/aveti pofta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close